icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Mijdrecht

Zonnehuis Majella & De Proosdij

Bébouw Midreth ontwikkelt en realiseert voor een zeer brede doelgroep, ook voor bijzondere doelgroepen! Op de locatie van het voormalig verzorgingshuis ‘Nieuw Avondlicht’ van zorginstelling Zonnehuisgroep Amstelland in Mijdrecht heeft Bébouw Midreth een nieuw verzorgingshuis ontwikkeld en gerealiseerd.

Status
Voltooid
Marktsegment
Zorgvastgoed
Opdrachtgever
Zonnehuisgroep Amstelland/Bouwinvest Healthcare Fund
Architect
IAA Architecten
Jaar oplevering
2019

De zorgcomplexen Zonnehuis Majella & De Proosdij zijn in samenwerking met Zonnehuisgroep Amstelland en Bouwinvest Healthcare Fund ontwikkeld. Bouwinvest Healthcare Fund heeft de zorgwoningcomplexen turn-key aangekocht. ZorgID was betrokken als adviseur om het plan te optimaliseren. ZorgID is net als Bébouw Midreth onderdeel van VolkerWessels.

Het nieuw gerealiseerde zorgcomplex bestaat uit 29 tweekamerappartementen, 45 zorgstudio’s en 12 zorgstudio’s, die nu zijn ingericht tot woonkamers. 

Het linkerdeel van het zorgcomplex verhuurt Bouwinvest Healthcare Fund aan Zonnehuisgroep Amstelland. In dit deel van het complex wonen ouderen met dementie in woongroepen. Iedere bewoner heeft een eigen zorgstudio met een ruime kamer met douche en toilet. Deze bewoners zijn zorg vragend. In het complex is dan ook 24 uur per dag zorg beschikbaar.

Het rechterdeel van het complex verhuurt Bouwinvest Healthcare Fund individueel. In dit deel van het zorgcomplex wonen ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen, maar indien zorgvraag benodigd, kan daar direct gebruik van gemaak worden. In het zorgcomplex Zonnehuis Majella & de Proosdij’ komt op deze manier een brede mix van senioren samen en is een woongemeenschap voor ouderen ontstaan.

Op de begane grond van het linkerdeel van het zorgcomplex is een gemeenschappelijke verblijfruimte gerealiseerd, het sfeervolle Grand Café waar ouderen van zowel het linker- als rechterdeel iets kunnen eten en drinken. Ook worden hier vele activiteiten georganiseerd zoals een zangmiddag en bingo.

Het complex beschikt over twee tuinen waar de ouderen kunnen samenkomen. Een beschutte binnentuin met verschillende zithoekjes en een tuin omgeven door groen aan de zijkant van het gebouw. Ook is er op de binnenplaats van het gebouw een Jeu de boules baan gemaakt. In dit complex is sociale cohesie van groot belang, ‘samen oud’ worden.

"Wij zijn blij een bijdrage te leveren aan de woongemeenschap voor ouderen, en de lokale zorg in Mijdrecht. Gezonde mobiliteit, ontmoeten en verblijven komen op deze zorglocatie samen".