icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwen aan een duurzame wereld

Innovatie, flexibiliteit, kwaliteit, veiligheid, klantgerichtheid én duurzaamheid voeren bij ons de boventoon. Als onderdeel van de sector Volker Wessels Bouw & Vastgoedontwikkeling (BVGO) bouwen we aan een duurzame wereld. En daar zijn we trots op.

We ontwikkelen en realiseren woningen en utiliteitsbouw, waarbij steeds meer de nadruk ligt op het gebruik van duurzame materialen, duurzame bouwmethoden en reductie van het uiteindelijke energiegebruik in de gebruiksfase. Dat vertaalt zich in de praktijk naar concepten als MyOwnHome [www.myownhome.nl] en MorgenWonen (www.morgenwonen.nl) - Puur, Plus (grondgebonden en appartementen) en Hout. 

Duurzame projecten

Wij vinden dat duurzame projecten gerealiseerd moeten worden door duurzame bedrijven. Wij selecteren onze partners daarop en letten actief op ons energie- en grondstoffenbeheer. We realiseerden in diverse preojcten energienotanul- en nul-op-de-meter woningen, bijvoorbeeld in Huis ter Heide, Sterrenberg de Hoven en Bosranden en in MyOwnHome Asseliershof en MyOwnHome Nexum in Zoetermeer.

CO2 footprint BBM 2021.png

Minder CO2-emissie

De ambitie van VolkerWessels is om in 2030 volledig emissievrij te werken. Daarmee nemen we verantwoordelijkheid voor het klimaat en committeren we ons aan de afspraken in het klimaatakkoord van Parijs. Voor een groot deel kunnen we dit zelf en voor een deel hebben we daar ook anderen voor nodig. We vinden het belangrijk transparant te zijn over onze CO2-emissie en voortgang ten opzichte van deze doelstellingen. Op de weg naar emissievrij streeft VolkerWessels naar een CO2-reductie van 25 procent in 2025 (ten opzichte van 2019). De CO2-emissie van Bébouw Midreth is in 2021 uitgekomen op een totaal van 278 ton CO2 (scope 1&2 volgens de CO2-prestatieladder). Dit is een reductie van 33 procent. Sinds 2012 maken wij standaard op al onze locaties gebruik van Nederlandse windenergie waardoor wij met ons stroomgebruik geen CO2 uitstoten.