Bouwen aan een duurzame wereld

Innovatie, flexibiliteit, kwaliteit, veiligheid, klantgerichtheid én duurzaamheid voeren bij ons de boventoon. Als onderdeel van de sector Volker Wessels Bouw & Vastgoedontwikkeling (BVGO) bouwen we aan een duurzame wereld. En daar zijn we trots op.

We ontwikkelen en realiseren woningen en utiliteitsbouw, waarbij steeds meer de nadruk ligt op het gebruik van duurzame materialen, duurzame bouwmethoden en reductie van het uiteindelijke energiegebruik in de gebruiksfase. Dat vertaalt zich in de praktijk naar concepten als MyOwnHome [www.myownhome.nl], PlusWonen [www.pluswonen.nl], PlusRenoveren, Stroomversnelling en Bewuste Bouwers [www.bewustebouwers.nl].

energienotanul

Duurzame projecten

Wij vinden dat duurzame projecten gerealiseerd moeten worden door duurzame bedrijven. Wij selecteren onze partners daarop en letten actief op ons energie- en grondstoffenbeheer. We realiseerden in Sterrenberg in deelplannen de Hoven en Bosranden energienotanul-woningen. Op dit moment worden in De Hoven nog achtien woningen gebouwd, waarvan 50% van de kopers zelf voor nulopdemeter koos.

CO2 footprint

Minder CO2-emissie

Reductie van energieverbruik en CO2-uitstoot vinden we belangrijk. Daar werken we dan ook actief aan. Transparantie over onze CO2-emisie en voortgang ten opzichte van deze doelstellingen is onderdeel van ons CO2-reductiebeleid. In 2016 bedroeg de CO2-emissie van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling 9,7 ton CO2 per miljoen euro omzet. Dit is een sterke afname ten opzichte van de uitstoot van 12,3 ton CO2 per miljoen euro omzet in 2014. In de maand mei van 2017 bestendigde VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling wederom niveau 4 van de CO2-prestatieladder.Vanzelfsprekend doen we er alles aan om de CO2-emissie te blijven verlagen via verschillende maatregelen, zoals effectievere inzet autogebruik, inzet zuinigere auto's, minder warmteverbruik voor onze gebouwen, afvalscheiding en handhaving van ISO14001.

 

+