icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwen aan een duurzame wereld

Innovatie, flexibiliteit, kwaliteit, veiligheid, klantgerichtheid én duurzaamheid voeren bij ons de boventoon. Als onderdeel van de sector Volker Wessels Bouw & Vastgoedontwikkeling (BVGO) bouwen we aan een duurzame wereld. En daar zijn we trots op.

We ontwikkelen en realiseren woningen en utiliteitsbouw, waarbij steeds meer de nadruk ligt op het gebruik van duurzame materialen, duurzame bouwmethoden en reductie van het uiteindelijke energiegebruik in de gebruiksfase. Dat vertaalt zich in de praktijk naar concepten als MyOwnHome [www.myownhome.nl], MorgenWonen (www.morgenwonen.nl) PlusWonen [www.pluswonen.nl], PlusAppartementen en Plus2Appartementen.

Duurzame projecten

Wij vinden dat duurzame projecten gerealiseerd moeten worden door duurzame bedrijven. Wij selecteren onze partners daarop en letten actief op ons energie- en grondstoffenbeheer. We realiseerden in diverse preojcten energienotanul- en nul-op-de-meter woningen, bijvoorbeeld in Huis ter Heide, Sterrenberg de Hoven en Bosranden en in MyOwnHome Asseliershof en MyOwnHome Nexum in Zoetermeer.

CO2 footprint 2019

Minder CO2-emissie

Reductie van energieverbruik en CO2 uitstoot vinden wij belangrijk. Daar werken we dan ook actief aan. We richten ons op maatregelen die de uitstoot door onze gebouwen, wagenpark en materieelgebruik verminderen. Een van de belangrijkste aandachtspunten voor de komende jaren wordt een energiezuinig wagenparkbeleid. De uitstoot van onze auto’s en busjes is namelijk verantwoordelijk voor een groot deel van de totale CO2-footprint van VolkerWessels.

Bekijk hier het duurzaamheidsverslag 2019 van VolkerWessels