icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Utrecht

Wilhelminawerf

Op de Kanaalweg aan het Merwedekanaal in Utrecht heeft Bébouw Midreth samen met Bouwbedrijf Wessels Zeist 167 appartementen in drie gebouwen, een horecapaviljoen en een kleine binnenhaven gerealiseerd.

Status
Gerealiseerd
Marktsegment
Appartementen
Opdrachtgever
Kondor Wessels Projecten
Architect
DOK Architecten
Jaar oplevering
2021

Wilhelminawerf is de eerste nieuwbouwactiviteit in deelgebied 4 van de Merwerdekanaalzone; een mijlpaal voor de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone.

In het eerste appartementengebouw komen 61 betaalbare vrije sector huurappartementen. In Utrecht is veel vraag naar dergelijke appartementen. Daarmee bedient Wilhelminawerf een groep mensen die graag in de stad wil (blijven) wonen maar in Utrecht moeilijk een woning kan vinden. Ook in de overige appartementengebouwen worden vrije sector huur appartementen gerealiseerd. Naast de woningen is er een horecapaviljoen aan de binnenhaven gerealiseerd.

In juli 2019 is gestart met de bouw. De eerste 61 appartementen in gebouw A worden in het 1e kwartaal van 2021 opgeleverd. Het gehele project is eind 2021 opgeleverd.