icon-arrow-right
HomeProjecten Sterrenberg Bosranden & De Hoven

Sterrenberg Bosranden & De Hoven

Huis ter Heide

Op het instellingsterrein Sterrenberg van Abrona in Huis ter Heide in de gemeente Zeist bouwt Bébouw Midreth samen met zusterbedrijf Boele & Van Eesteren zo'n 400 marktwoningen, waarvan er op dit moment al ruim 230 zijn gebouwd. Het woningaanbod is divers: van gezinswoningen tot bouwkavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de 400 marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale locatie (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van natuur, rust, ruimte en groen.

Bosranden

Wonen in Bosranden. Dat staat voor romantisch wonen in het groen. De prachtige vrijstaande, twee-onder-een-kapwoningen en herenhuizen in deze ruim opgezette wijk zijn gebouwd onder hoogwaardige architectuur. Als luxe landhuizen met een uitgestrekt bos in de directe omgeving.

 

 

De Hoven

De Hoven ligt aan de tweede toegang van en naar de Amersfoortseweg. In Hoven ligt het plein dat het kloppende hart van de buurt vormt. Rondom het plein bevinden zich diverse voorzieningen van Abrona, waaronder een welzijnsfaciliteiten, een zwembad, winkeltjes en horeca. Bij deze gezellige ontmoetingsplaats liggen ook de meeste woningen van de bewoners van Abrona. Het bestaande hoofdgebouw dient als uitgangspunt voor de rest van de architectuur, waardoor een mooi geheel ontstaat. De Hoven omvat charmante grondgebonden woningen, appartementen, enkele (zorg)gebouwen, koopwoningen en huurwoningen.

 

Energienotanul

In De Hoven en Bosranden zijn van de laatste zestig woningen al drieënveertig woningen gerealiseerd volgens het energienotanul-concept. Energienotanul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld: woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, zowel minimale woonlasten voor de bewoners, alsook een reductie van 90% van de CO2-uitstoot tijdens de gebruiksduur van de woning.

Op dit moment worden in De Hoven nog achtien woningen gebouwd, waarvan 50% van de kopers zelf voor nul-op-de-meter koos.

Feiten & cijfers

 • Status
  In Verkoop / In Uitvoering / Voltooid
 • Marktsegment
  Woningen, appartementen, zorggebouwn
 • Opdrachtgever
  Ontwikkelingscombinatie Sterrenberg
 • Architect
  4D Architecten, Van Egmond Totaal Architectuur, Soeters Van Eldonk Architecten
 • Uitvoering
  Eigen ontwikkeling
 • Jaar oplevering
  2011 - 2015 / Uitvoering
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Vastgoedontwikkeling
  Zorgvastgoed

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Sterrenberg De Hoven: Start bouw 21 woningen

In Huis ter Heide is de bouw gestart van 21 eengezinswoningen in deelplan De Hoven (project Sterrenberg). Binnen enkele...

De Landmacht siert een zonnig Sterrenberg op met trapleuningen

De landmacht bestaat dit jaar 200 jaar! Op tweehonderd plaatsen in Nederland staken ze op woensdag 23 april vrijwillig de...

Sterrenberg Overtuin: Succesvolle verkoop

100% verkocht vóór start bouw: Succesvolle verkoop tweekappers Overtuin in Sterrenberg (Zeist). Dat bleek...

+