icon-arrow-right
HomeProjecten Retail Kalverstraat-Rokin

Retail Kalverstraat-Rokin

Amsterdam

Bébouw Midreth heeft vier panden, gelegen aan de Kalverstraat 31-33 en het Rokin 28-30 te Amsterdam, verbouwd en gerenoveerd.

Het plan

Het complex van vier panden gelegen aan de Kalverstraat 31-33 en het Rokin 28-30 is geheel gerenoveerd. Kalverstraat 33 en Rokin 30 zijn Rijksmonumenten. Deze locatie huisvestte tot medio 2011 aan de Kalverstraat een modezaak en een drogisterij. Aan de Rokin zijde één winkel en toegang tot een tweetal appartementen, een biljartcentrum en kantoorruimten.

Na de renovatie zijn de panden op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping samengevoegd tot een winkel met een oppervlak van ruim 1.500 m2. Deze winkel is toegankelijk vanaf de Kalverstraat én vanaf het Rokin. Naar wens van de toekomstige gebruiker is het mogelijk roltrappen en liften in te bouwen.

Op de bovenste verdieping van Kalverstraat 33 en Rokin 28 zijn drie appartementen gerealiseerd. De toegang tot de appartementen is via Kalverstraat 31. Ook aan het Rokin 30 komt op de tweede verdieping een appartement. Door deze ontwikkeling krijgt dit deel van de Kalverstraat een nieuwe impuls die door koppeling van de panden ook aan het Rokin zijn uitstraling heeft.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Retail Kalverstraat-Rokin Amsterdam: ‘Slopen en heien met de bewoners er boven’

Midden in Amsterdam, tussen het Rokin en de Kalverstraat, is de grondige renovatie gestart van vier panden, waarin tot voor...

+