icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Maarssen

Op Buuren Buiten

Bébouw Midreth bouwde een vijftal projecten in Op Buuren Buiten: De Poortwachtershof, De Heerenhoeve, De LandHeeren, De RegentenOrangerie en de vrijstaande woning Exoot.

Status
Voltooid
Marktsegment
Woningbouw
Opdrachtgever
KondorWessels Projecten
Architect
Harmonische Architectuur Voorstonden
Architect
Mulleners + Mulleners Architecten
Uitvoering
Bouwteam
Jaar oplevering
2009 / 2011

De Poortwachtershof
De Poortwachtershof vormt de hoofdentree tot het landgoed en bestaat uit een markante toegangspoort met daarachter een ommuurde hof met acht lage eengezinswoningen. De hoge onderverdieping met grote ramen en de rechte hoge dakkap geven de woningen een statige uitstraling. 

De Heerenhoeve
Eén eigen oprijlaan geeft toegang tot de negen woningen in de herenboerderij. Dit op zichzelf staande gebouw met mooie gevels en een eigen stijl omsluit een binnenhof die wordt afgesloten door een poort met grote deuren. In de aangrenzende boomgaard bevinden zich de privé-tuinen en het gemeenschappelijke groen. 

De LandHeeren
Aan het eind van de statige bomenlaan liggen vier exclusieve vrijstaand landhuizen.

De RegentenOrangerie 
Rond een gezamenlijke binnenhof liggen acht comfortabele eengezinswoningen van twee woonlagen en een ruime vliering. In de binnenhof, een rijke plantentuin, liggen ook de privétuinen en de entrees tot de woningen. De gevels aan de hofzijde zijn open met veel glas en serres en bieden zicht op de tuinen en het gemeenschappelijke groen. 

Exoot
Excoot is een vrijstaande woning op het landgoed Op Buuren Buiten en staat tussen nieuwe woningen die gebouwd zijn in oude stijl. De woning beschikt over een riante veranda die gesitueerd is aan de grote vijver. 

Bruggen
Twee bruggen in Op Buuren Dorp werden ook door Bébouw gerealiseerd.