icon-arrow-right
HomeProjecten Op Buuren Buiten

Op Buuren Buiten

Maarssen

Bébouw Midreth bouwde een vijftal projecten in Op Buuren Buiten: De Poortwachtershof, De Heerenhoeve, De LandHeeren, De RegentenOrangerie en de vrijstaande woning Exoot.

Algemeen

 

De Poortwachtershof

De Poortwachtershof vormt de hoofdentree tot het landgoed en bestaat uit een markante toegangspoort met daarachter een ommuurde hof met acht lage eengezinswoningen. De hoge onderverdieping met grote ramen en de rechte hoge dakkap geven de woningen een statige uitstraling.

 

De Heerenhoeve

Eén eigen oprijlaan geeft toegang tot de negen woningen in de herenboerderij. Dit op zichzelf staande gebouw met mooie gevels en een eigen stijl omsluit een binnenhof die wordt afgesloten door een poort met grote deuren. In de aangrenzende boomgaard bevinden zich de privé-tuinen en het gemeenschappelijke groen.

 

De LandHeeren

Aan het eind van de statige bomenlaan liggen vier exclusieve vrijstaand landhuizen.

 

De RegentenOrangerie 

Rond een gezamenlijke binnenhof liggen acht comfortabele eengezinswoningen van twee woonlagen en een ruime vliering. In de binnenhof, een rijke plantentuin, liggen ook de privétuinen en de entrees tot de woningen. De gevels aan de hofzijde zijn open met veel glas en serres en bieden zicht op de tuinen en het gemeenschappelijke groen.

 

Exoot

Excoot is een vrijstaande woning op het landgoed Op Buuren Buiten en staat tussen nieuwe woningen die gebouwd zijn in oude stijl. De woning beschikt over een riante veranda die gesitueerd is aan de grote vijver.

 

Bruggen

Twee bruggen in Op Buuren Dorp werden ook door Bébouw gerealiseerd.

Feiten & cijfers

 • Status
  Voltooid
 • Marktsegment
  Woningbouw
 • Opdrachtgever
  KondorWessels Projecten
 • Architect
  Harmonische Architectuur Voorstonden
 • Architect
  Mulleners + Mulleners Architecten
 • Uitvoering
  Bouwteam
 • Jaar oplevering
  2009 / 2011
 • Projectcategorieën
  Woningbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Op Buuren Maarssen: Officieel geopend door minister

Minister S. Blok (VVD) van wonen, wethouder K. Wiersema (VVD)  en burgemeester in 't Veld van gemeente Stichtse Vecht...

+