icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bébouw Midreth en Kondor Wessels Amsterdam hebben in opdracht van Eekholt Property de kantoren aan de Nieuwpoortstraat 82-98 getransformeerd naar 150 appartementen.

Status
Gerealiseerd
Marktsegment
Woningbouw, Renovatie, Transformatie
Opdrachtgever
Eekholt Property
Architect
ADDIT Architecten
Constructeur
Van Eden Bouwconstrucies
Omvang
16.600 m2
Uitvoering
start oktober 2015
Oplevering
april 2017

Tijdens de bouw bleven de commerciële ruimten op de begane grond in gebruik. De achterzijde van het gebouw heeft een nieuwe gevel gekregen. De bestaande prefab betonnen elementen zijn gedemonteerd en vervangen door nieuwe HSB gevelvullende elementen. Voor de toegang naar de appartementen is een stalen galerij constructie met houten vlonders gerealiseerd en prefab betonnen trappenhuizen/liften.

Over de gehele lengte van het gebouw is een opbouw met een lichte constructie gerealiseerd voor de nieuwe vierde en vijfde verdieping.

De voorzijde van het pand is vanaf de eerste verdieping voorzien van een nieuwe gevelbekleding in de vorm van een gevelisolatiesysteem met steenstrips en nieuwe kozijnen.