icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Hoofddorp

Het Gemaalhuis

Bouwcombinatie Gemaalhuis VOF, bestaande uit IBB Kondor en Bébouw Midreth, is eind 2018 gestart met de realisatie van de 84 woningen in het nieuwbouwproject Het Gemaalhuis te Hoofddorp. Het project is een ontwikkeling van Timpaan en heeft een mix van huur- en koopwoningen.

Status
Voltooid
Marktsegment
Eengezinswoningen (koop) en appartementen (huur en koop)
Opdrachtgever
Timpaan/Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Architect
Studio VVKH
Jaar oplevering
2020

Architectuur

Het Gemaalhuis kent een originele architectuur die gebaseerd is op de historische gemalen van de Haarlemmermeer. Het project markeert als het ware de entree van Hoofddorp. In het plan komen 30 grondgebonden woningen en 54 appartementen. Hiervan worden 40 appartementen afgenomen door Syntrus Achmea Real Estate & Finance. 

Duurzaam en energiezuinig

De woningen zijn voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem. De grote voordelen: meer comfort tegen lagere kosten. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op.