icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Vinkeveen

Futenlaan

Voor GroenWest realiseren we aan de Futenlaan in Vinkeveen een 3 laags appartementengebouw met lift. In de kleine woontoren worden 16 sociale huurappartementen ondergebracht.

Status
In aanbouw
Marktsegment
Appartementen - sociale huur
Opdrachtgever
GroenWest
Architect
DE Architecten
Jaar oplevering
2020

De appartementen zijn levensloopbestendig en zeer energiezuinig en gasloos. Door onder andere de warmte-terug-win-ventilatie, luchtwarmtepomp en PV-panelen wekken de appartementen net zoveel energie op als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woningen. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. Zo blijft het een compact gebouw met ruimte voor groen erom heen. De begane grond woningen hebben een tuin met een haag, de woningen op de verdiepingen hebben een ruim balkon. Op de begane grond komt naast de entree een bergingencomplex met ruimte voor scootmobielen.

Plus2appartementen concept

Het appartementengebouw wordt geheel opgebouwd uit prefab elementen, het Plus2Appartementen concept. De hoogwaardige kant-en-klare bouwdelen zoals fundering, vloeren, gevels, dak en trap, maar ook badkamer, toilet, meterkast en installaties worden ‘plug-and-play’ op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kunnen de duurzame appartementen in een kortere tijd worden gebouwd.

De appartementen hebben een myCuby® badkamer. Alle aansluitingen voor de keuken zijn opgenomen in het badkamerelement. De keuken wordt tegen de badkamer aan geplaatst, zodat er alleen korte leidinglengtes nodig zijn. Op deze manier zijn alle keukenaansluitingen al fabrieksmatig voorzien. De keuken kan snel worden geplaatst en aangesloten.

Bij de ontwikkeling en realisatie van Plus2appartementen zijn meerdere VolkerWessels bedrijven betrokken: Aveco de Bondt, Homij Dec, MorgenWonen, De Mors, Primum, PlusWonen en Westo.

In februari 2020 is gestart met de bouw van het casco. Oplevering staat gepland net na de bouwvak in augustus 2020.

 

Bekijk hier de brochure of kijk op de website van Plus2Appartementen