icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Europaweg - transformatie kantoor

Bébouw Midreth en KondorWessels Amsterdam (Bouwcombinatie Europaweg) hebben in opdracht van BPRE de transformatie van een kantoorpand naar 111 huurappartementen met een laundrette, fitness&gym en yogaruimte gerealiseerd. Het bestaande kantoorpand aan de Europaweg in Zoetermeer blijft daarmee behouden. Op het gebouw is ook een nieuwe verdieping gerealiseerd.

Opdrachtgever
BPRE
Architect
De Bever Architecten
Bouwdirectie
Landman BV
Constructeur
Tielemans Bouwconstructies
Omvang
6.383 m2 bvo inclusief buitenruimten
Start uitvoering
augustus 2019
Jaar oplevering
Mei 2020

Het huidige pand werd ontdaan van vrijwel alle binneninrichting en installaties. Wat behouden blijft, zijn de liften, al het gevelwerk van de bestaande bouw en het hoofd- en noodtrappenhuis. In de trappenhuizen blijft de afwerking zoals bestaand.

Alle vloeren van het gebouw worden zwevende dekvloeren. De appartementen worden voorzien van laminaat, keuken en sanitair. De algemene ruimtes worden voorzien van naaldvilt en de laundrette, fitness&gym en de yogaruimte worden voorzien van linoleumvloeren.

Op de voorgevel op de begane grond en de eerste verdieping wordt bij een aantal ramen metaglas geplaatst in verband met het geluid afkomstig van de straatkant.

In augustus 2019 is met de transformatie gestart. Het gebouw is in mei 2020 opgeleverd.