icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Purmerend

De Open Veste

De Open Veste is als het ware een moderne veste met 171 woningen rondom een grote binnentuin. Een ommuurd wijkje aan de westzijde van Purmerend. Dichtbij het centrum, met open verbindingen naar omliggende wijken en omgeven door groen en water.

Status
Gerealiseerd
Architect
OZ Architects
Oplevering
2022

De Open Veste bestaat uit een grote mix van woningen, typologieën en categorieën. Van huurwoningen in de vrije sector tot koopwoningen, zoals stadswoningen in drie of vier lagen met een tuin en royale appartementen. Alle woningen zijn voorzien van mooie buitenruimtes en beschikken over een eigen parkeerplaats in de halfverdiepte parkeergarage.

Bébouw Midreth heeft in 2018 samen met OZ Architects, RRog Stedenbouw en Landschap, De Wijde Blik en Bouwinvest met het plan De Open Veste de tender voor de ontwikkeling van veld F, kop West in Purmerend gewonnen.

Begin juni 2018 is de koopovereenkomst voor de grond getekend en is gestart met de verdere uitwerking van het plan tot een definitef ontwerp. Begin maart 2020 is de verkoop van de 21 staddswoningen en 28 luxe appartementen gestart.

In maart 2020 is ook gestart met de heiwerkzaamheden.  De eerste bewoners hebben begin 2022 de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst kunnen nemen.