icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bébouw Midreth heeft in samenwerking met Bouwbedrijf Wessels Zeist de transformatie van de kantoren aan de Kaatstraat gerealiseerd. In het kantoorgebouw zijn 83 appartementen gerealiseerd verdeeld over zes verdiepingen, inclusief een plint met ruimte voor commerciële/horeca voorzieningen. Op de begane grond zijn ook de bergingen voor de appartementen gerealiseerd.

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Elf Proviciën
Opgeleverd
Februari 2018

De Korenschoof biedt een diversteit van huurwoningen. Voor iedere woonwens is voldoende aanbod. Van comfortabele studio's tot luxe vier-kamer appartementen met eigen dakterras. Ruim opgezette woningen met riante woonkamers, royale entrees en veel aandacht voor woonkwaliteit.

Alle appartementen zijn rond een centraal, nieuw gebouwd, atrium gerealiseerd. Via het atrium komt het daglicht het gebouw binnen. Door het toepassen van lichte materialen rond de vloergaten kan het licht tot diep in het atrium komen. De combinatie met beplanting en zorgvuldige betimmering rond de woningentrees zorgt voor veel licht en warmte.

Het bestaande gebouw is gestript (binnenwanden, gevels en dekvloeren) en de vijfde verdieping is geheel gesloopt, waarna een staalconstructie is geplaatst voor de bovenste twee verdiepingen. Tevens is een parkeerkelder gerealiseerd met zeventig parkeerplaatsen.

Duurzaam

Bij de transformatie speelde duurzaamheid een grote rol. Om de temperatuur in de appartementen te reguleren is aan de zonbeschenen gevels warmtewerend glas toegepast. De opening van het centrale atrium is voorzien van een glaskap met mechanische ventilatie. Door dit systeem kan voldoende frisse lucht naar binnen en kan de temperatuur in het atrium worden gereguleerd.