icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Haarlem

Basisschool De Ark

Bébouw Midreth realiseerde in Haarlem de nieuwbouw van basisschool De Ark, waaronder een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een gymzaal.

Status
Voltooid
Marktsegment
Scholen
Opdrachtgever
Stichting Salomo
Architect
Van Moort & Partners Architecten B.V.
Bouwsysteem
Traditioneel
Jaar oplevering
2012

GPR-score

Bij het ontwerp en de realisatie van De Ark is het Frisse Scholen Klasse B als minimale eis gehanteerd en is vooraf al rekening gehouden met de exploitatiefase. De Ark heeft een GPR-score van 7,9. Getroffen maatregelen zijn ondermeer: installaties voorzien van C02 opnemers, ledverlichting, zonnecollectoren voor warmteopwekking warm water toiletten, vloerverwarming en scolevision armaturen.

Design & Build

Bébouw Midreth was verantwoordelijk voor het ontwerproces en de realisatie van de school. Van Moort & Partners uit Amstelveen was als architect betrokken. Tijdens alle fasen van het ontwerpproces en tijdens de uitvoering is er nauw contact geweest met opdrachtgever en diens adviseur. Het beschikbare budget en kosten bleven in balans. De Ark is naar volle tevredenheid van stichting Salomo ontworpen en gerealiseerd.