icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Roelofarendsveen

Aan de Braassem

In Aan de Braassem in Roelofarendsveen heeft Bébouw Midreth in opdracht van Braassemerland VOF 109 woningen gerealiseerd (fase 1 en 2).

Status
Voltooid/in aanbouw/in ontwikkeling
Marktsegment
Woningbouw
Opdrachtgever
Braassemmerland VOF
Architect
4D Architecten
Jaar oplevering fase 1 en 2
2018 - 2020

Het prachtige en zeer waterrijke project 'Aan de Braassem' betreft een grote uitbreidingslocatie ten zuiden van het dorp Roelofarendsveen, aan de oevers van het Braassemermeer.. Een verouderd glastuinbouwgebied wordt getransformeerd tot een woonwijk met circa 1.150 woningen en wordt Een unieke en groene woonlocatie middenin de Randstad. Aan de Braassem wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kaag en Braassem, VolkerWessels Vastgoed en Bouwmaatschappij Verwelius.

Wonen in Aan de Braassem

Aan de Braassem kent straks een zeer breed en gevarieerd aanbod van koop- en huurwoningen. Het woningbouwprogramma zijn rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en luxe vrijstaande woningen. Tien procent van het programma wordt uitgevoerd in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Daarnaast wordt circa dertig procent van de woningen voor het sociale segment gebouwd.

In oktober 2015 is het startsein gegeven voor het voorbereidende werk van de uiteindelijke bouw. Voorafgaand aan de bouw is het terrein grotendeels opgehoogd met zand. Dit is nodig, omdat het gebied uit veengrond bestaat. In juli 2017 is gestart met de bouw van de allereerste woning van Aan de Braassem. In 2020 worden de laatste woningen van fase 1 en 2 opgeleverd (218 woningen). De woningen worden gerealiseerd door Bébouw Midreth en Verwelius.

Naast de 87 koopwoningen in fase 1 en 2, heeft Bébouw Midreth ook 14 sociale huurwoningen voor Stichting MeerWonen en 8 koopwoningen Wonen à la Carte gerealiseerd.