icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Oude Wetering

29 appartementen Gerarduspad

In Oude Wetering, op de locatie van de voormalige basisschool Gerardus, realiseerde Bébouw Midreth voor MeerWonen 29 sociale huurappartementen in een 4 laags appartementengebouw.

Status
Gerealiseerd
Marktsegment
sociale huurappartementen
Opdrachtgever
MeerWonen
Architect
DE Architekten
Jaar oplevering
2021

Duurzaam en comfortabel

De NOM-EPV appartementen zijn levensloopbestendig, extra geïsoleerd en volledig elektrisch, waardoor er gemiddeld genomen voldoende energie wordt opgewekt om de woningen van energie te voorzien. De huurders hebben daarmee een comfortabele, energieneutrale woning waarvoor zij maandelijks een energieprestatievergoeding aan MeerWonen betalen. Er is ook ingezet op een duurzamere leefomgeving. In de muren van het appartementencomplex zijn vleermuiskasten ingebouwd en de bestaande bomen op de locatie zijn behouden.

Het zijn betaalbare woningen die lokaal, met voorrang aan inwoners van Kaag en Braassem zijn toegewezen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er lokaal eengezinswoningen zijn vrijgekomen waarin jonge gezinnen zich hebben kunnen vestigen. Een mooie boost voor de volkshuisvesting in Kaag en Braassem.