icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 maart 2024

Vlag in top bij 41 startersappartementen Petroleumhaven Den Haag

Op 19 maart werd de vlag gehesen om het bereiken van het hoogste punt van 41 appartementen en een commerciële ruimte in Petroleumhaven-Oost in Den Haag te vieren. Gerard van Evert van Stichting Ik bouw betaalbaar, Marcel Kastein van De Regie en Saïd El Hamouti van Bouwgroep Petroleumhaven verrichtten de officiële handeling onder toeziend oog van Ralf Dressel, directeur van Bébouw Midreth.

Appartementen voor starters

Vereniging Bouwgroep Petroleumhaven en de leden van de bouwgroep zijn gezamenlijk opdrachtgever voor het project met 41 startersappartementen. Petroleumhaven-Oost kavel D maakt deel uit van de “ik bouw betaalbaar in Den Haag” regeling, die starters van een extra lening voorziet. Samen met de procesbegeleider De Regie en bouwteampartner Bébouw Midreth hebben de leden keuzes gemaakt over onder meer de architect, het ontwerp van het gebouw, woningindelingen, gevelopties en afwerking van het gebouw. Architectenbureau FORMHET is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Gemeentelijk initiatief

Het project is een initiatief van de gemeente Den Haag. De gemeente heeft een aantal bijzondere maatregelen genomen om starters op de koopmarkt in staat te stellen hun eerste woning te kopen. Zo wordt de grond in erfpacht uitgegeven en biedt de gemeente de kopers via een bijzondere constructie de mogelijkheid om een starterslening af te sluiten om het gat tussen hun maximale leencapaciteit en de VON-prijs van hun appartement te kunnen overbruggen. De kopers verplichten zich hun appartement de eerste drie jaar zelf te bewonen.

Wonen aan het water

De kavel in Petroleumhaven-Oost (Laak) ligt aan het water en vlak bij de Haagse binnenstad. Door ook andere zelfbouwprojecten verandert Petroleumhaven de komende jaren in een hip woon-werkgebied met jachthaven en horeca. De kavel voor starters op de koopwoningmarkt biedt plek aan een gebouw met 41 appartementen en bedrijfsruimte in de plint.

Energieneutraal en comfortabel

Het nieuwe gebouw bestaat uit negen woonlagen en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. De twee-, drie- en vierkamerappartementen zijn niet alleen gasloos, maar bovendien energieneutraal, onder meer door extra isolatie, warmtepompen en pv-panelen. De kopers wonen straks comfortabel met lage energielasten. In verband met de hogere geluidsbelasting op delen van het gebouw zijn hiervoor voorzieningen opgenomen in de gevel.

Planning

Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, is medio 2023 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland eind 3e, begin 4e kwartaal van dit jaar.