icon-arrow-right
HomeNieuws Sterrenberg Overtuin: Start bouw Mitros huurappartementen

Sterrenberg Overtuin: Start bouw Mitros huurappartementen

Actueel

In de nieuwe wijk Overtuin op Sterrenberg, direct grenzend aan Soesterberg-West, is woningcorporatie Mitros gestart met de bouw van dertig drie- en tweekamerappartementen. De verhuur ervan begint in het eerste kwartaal van volgend jaar. Naar verwachting worden de appartementen medio 2013 opgeleverd.

Soesterberg Sterrenberg Overtuin_010

Het appartementengebouw in Overtuin staat aan de kant van Soesterberg, aan de Kometenlaan 58 - 112. De appartementen zijn circa 80 m2 en hebben een balkon en een berging. De huurprijs ligt in de sociale klasse en zal circa € 600,- per maand gaan bedragen, exclusief servicekosten. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, moeten gegadigden ingeschreven staan bij Woningnet. Lees meer hierover op: www.woningnet.nl.

 

Sterrenberg is een bijzondere woonwijk op de Utrechtse Heuvelrug: wonen in rust, ruimte en groen, in een woonwijk met privacy, veiligheid en talrijke voorzieningen voor o.a. sport en recreatie, en het uitgestrekte bos even dichtbij als de bruisende stad.

Soesterberg Sterrenberg Overtuin_011

Er worden vierhonderd woningen voor de reguliere markt (koop en huur) gebouwd. Ongeveer tweehonderd cliënten van de op Sterrenberg gevestigde zorginstelling Abrona krijgen of hebben reeds een woonplek in een van de nieuwe woonvoorzieningen van Abrona. 

 

De mensen met een verstandelijke beperking die hier al woonden, hebben de kopers en huurders van de woningen als nieuwe buren gekregen.

 

Er is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie. Mitros bouwt hier de komende jaren in totaal honderdtwaalf woningen en appartementen - zowel koop als huur - waarvan er op dit moment al vierendertig zijn gerealiseerd. Informatie over het gehele project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl.

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met ZorgID en Mitros. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Bébouw Midreth en Boele & Van Eesteren.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Sterrenberg Overtuin: Stalen brug geplaatst

De reden waarom het project de naam "bruggebouw" heeft gekregen, heeft op 14 maart gestalte gekregen. De stalen brug, waarover...

Sterrenberg: Hoogste punt zorggebouwen Abrona in Huis ter Heide

Op woensdag 30 mei is op feestelijke wijze gevierd dat het hoogste punt bereikt is van twee nieuwe zorggebouwen voor Abrona op...

Sterrenberg Overtuin: Succesvolle verkoop

100% verkocht vóór start bouw: Succesvolle verkoop tweekappers Overtuin in Sterrenberg (Zeist). Dat bleek...

+