icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 mei 2013

Sterrenberg Overtuin: Het Bruggebouw is opgeleverd aan Mitros

Begin deze week is het Bruggebouw in deelgebied Overtuin (Project Sterrenberg te Huis ter Heide) opgeleverd aan de Utrechtse woningcorporatie Mitros. Het betreft dertig PlusWonen appartementen in de sociale prijsklasse. Alle appartementen zijn verhuurd.

Soesterberg Sterrenberg Overtuin_014
Fotograaf: Peter Markesteijn

Pluswonen appartementen

Het bruggebouw is ontworpen door Soeters van Eldonk Architecten en bestaat uit 22 driekamer - en acht tweekamerappartementen. De appartementen op de verdiepingen hebben een ruim balkon op het zuiden. De appartementen op de begane grond beschikken over een voor- en achtertuin. De galerij heeft een bijzondere uitstraling door de gemetselde borstweringen. Door middel van een brug is een aansluiting gemaakt tussen het appartementengebouw en het aangrenzende gebied van Sterrenberg.

 

Hiermee wordt het hoogteverschil van circa acht meter overbrugd. De brug is tevens naamgever van het gebouw. In het gebouw zijn verder inpandige bergingen, hoofd- en noodtrappenhuizen en een containerruimte gerealiseerd. Uitgangspunt voor ontwerp en realisatie was PlusWonen Appartementen, het slimme en duurzame bouwconcept van VolkerWessels. Naast flexibiliteit en duurzaamheid is een snelle bouwtijd met prefab elementen uitgangspunt hiervan. Het Bruggebouw is in circa acht maanden gerealiseerd, tussen september 2012 en mei 2013. De bouw is uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaande uit Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth.

Gezamenlijke ontwikkeling VolkerWessels Vastgoed en ZorgID

Soeters van Eldonk Architecten is eveneens verantwoordelijk voor het ontwerp van de overige twee-onder-één-kapwoningen, herenhuizen en zorgappartementen in Overtuin. De architectuur van de diverse gebouwen sluit naadloos op elkaar aan, met een sterk eigen karakter. Een hedendaagse interpretatie van de architectuurstijl van Frank Lloyd Wright. Rode bakstenen gebouwen, met sterke horizontale lijnen en royale dakoverstekken, bepalen het beeld van Overtuin. De gebouwen in Overtuin vormen samen een hechte eenheid binnen Sterrenberg.

 

Op Sterrenberg zijn inmiddels circa honderdvijfendertig van de vierhonderd geplande woningen gerealiseerd. In de loop van 2013 zullen circa vijftig woningen in aanbouw worden genomen. Het aanbod is divers: van eengezinswoning tot vrije kavel maar ook appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen. Een deel van de woningen zal in de sociale sector als koop- en huurwoning worden aangeboden. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

 

Informatie over het gehele project is te vinden op http://www.wonenopsterrenberg.nl/ en http://www.woneninovertuin.nl/. Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met ZorgID. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaand uit Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth. De infra-werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra en Gebr. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.

Soesterberg Sterrenberg Overtuin_016
Fotograaf: Peter Markesteijn