icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 mei 2010

Sterrenberg: Koopovereenkomst getekend

Abrona en Bouw- & Ontwikkelingscombinatie Sterrenberg vof hebben de handtekeningen geplaatst onder de koopovereenkomst van de grond voor het project Sterrenberg in Huis ter Heide. Op donderdag 29 april vond dit officiële moment plaats. De grondoverdracht fase 1 van Abrona naar Sterrenberg vof heeft aansluitend plaatsgevonden zodat met de realisatie van de nieuwe woningen kan worden gestart. De aannemers zijn Bébouw Midreth samen met zusterbedrijf Boele & Van Eesteren.

Namens Abrona tekende de heer Nico Peelen, voorzitter Raad van Bestuur, namens B&OC Sterrenberg vof tekende de heer Adrie Schelling, directeur.

Sterrenberg Tekenen Overeenkomst_001

Op Sterrenberg worden de komende jaren vierhonderd marktwoningen gefaseerd gerealiseerd. Het aanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije kavels en appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen. Een deel van de woningen zal als huurwoning worden aangeboden door Mitros. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) zal de wijk geliefd zijn bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

Het plan is verdeeld in vier deelgebieden met elk een eigen sfeer en architectuurstijl. De voorbereidende werkzaamheden in de deelgebieden Bosranden en Hoven zijn al gestart. De bouwstart van de eerste woningen staat gepland voor juni van dit jaar, waarna de opleveringen vanaf het eerste kwartaal van 2011 zullen plaatsvinden. Er zijn in deelgebied Bosranden nog enkele woningen beschikbaar.

 

Daarnaast worden er de komende jaren nieuwe zorgwoningen gebouwd voor de huidige bewoners, cliënten van Abrona. Stichting Abrona is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Sterrenberg wordt een buitengewone woonwijk. Een wijk waar mensen met en zonder beperking samen leven en iets voor elkaar kunnen betekenen, in één van de mooiste natuurgebieden van ons land. 

Sterrenberg is een ontwikkeling van Volker Wessels Vastgoed en Planoform Vastgoedontwikkeling. De bouw zal worden uitgevoerd door bouwcombinatie Boele & Van Eesteren en Bébouw.