icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 oktober 2013

Sterrenberg De Hoven: Start verkoop eerste Energienotanul woningen

Vandaag start de verkoop van 15 eengezinswoningen De Hoven (fase 3), in project Sterrenberg te Huis ter Heide. Fraaie en ruime eengezinswoningen in een groene omgeving, waarvan een aantal volgens het Energienotanul principe. Vanaf vandaag bent u van harte welkom in het Informatiecentrum Sterrenberg aan de Amersfoortseweg 56 te Huis ter Heide (gemeente Zeist) om kennis te maken met dit mooie project.

De eengezinswoningen in De Hoven zijn gelegen aan kleinschalige dorpsstraatjes en vormen samen hofjes. De woningen zijn bovendien direct gelegen aan de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De architectuurstijl van Soeters van Eldonk Architecten refereert aan de jaren ‘30-, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Erkers, dakkapellen, royale dakoverstekken, luifels en genuanceerd metselwerk zorgen voor een rijke uitstraling met een persoonlijk tintje. De slogan "Centraal wonen in het groen, ontdek jouw thuis op Sterrenberg" is dan ook met recht van toepassing. De ruime eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van 118 m2, een inhoud van ruim 400 m3, en een vrije achtertuin. Verkoopprijzen van de woningen zijn vanaf € 219.500 v.o.n.

Energienota-nul

Vijf woningen in De Hoven worden standaard gebouwd volgens het Energienotanul-principe. Energienotanul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld: woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, minimale woonlasten voor bewoners en reductie van de CO2-uitstoot tijdens het gebruik van de woning. Alle woningen in De Hoven kunnen optioneel worden gebouwd als Energienotanul woning.

Voltooiing deelgebied De Hoven

Met de vijftien woningen in fase 3 nadert deelgebied Hoven de voltooiing. De bouw van de woningen kan naar verwachting in het voorjaar van 2014 starten. Eerder zijn al drieëndertig woningen en vierentwintig appartementen gebouwd, terwijl op dit moment zesendertig appartementen en zes woningen in aanbouw zijn.

Soesterberg Sterrenberg Huis ter Heide_010

Over project Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal vierhonderd marktwoningen gerealiseerd, waarvan op dit moment bijna de helft is gebouwd of in aanbouw is. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije kavels en van appartementen tot twee-onder-een kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de vierhonderd marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

Informatie over het gehele project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl. Het Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag geopend voor bezoekers van 9.00 tot 17.00 uur en tevens op afspraak. De grote gebiedsmaquette is hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen over het wonen op Sterrenberg.

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw zal worden uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaand uit Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth.