icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 maart 2023

Oplevering het Blok: een nieuwe woonwijk met een knipoog naar het verleden.

Na een sloop- en bouwtijd van ruim 5 jaar is dit mooie project in Krommenie afgerond. In mei 2022 werden huurders van 34 woningen al blij gemaakt met een nieuw thuis. Nu komen daar nog eens 54 woningen bij. Op 7 maart 2023 werd het project officieel aan Parteon opgeleverd door aannemer Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels. Dit duurzame nieuwbouwproject is uitgevoerd in samenwerking met KVDK Architecten en Markus BV. Wat het project bijzonder maakt zijn de authentieke bouwdetails. Hierdoor blijft het DNA van de wijk behouden.

Manager Vastgoed Monique Kwaak is namens Parteon aanwezig bij dit feestelijke moment: “We zijn erg trots op het resultaat. De cultuurhistorie van deze buurt is op een eigentijdse wijze terug te vinden in de architectuur van de woningen. Op deze manier is de wijk nog steeds herkenbaar. We zijn er trots op dat we dat hebben gerealiseerd!” Ook Henk van Duuren, Hoofd Ontwikkeling en Projectmanagement bij Bébouw Midreth, is trots: “Insamenwerking met onze partners en opdrachtgever Parteon hebben we mooie en kwalitatief goede woningen kunnen bouwen. Met minimale opleverpunten hebben we de eindstreep gehaald en de woningen succesvol opgeleverd. Het zijn duurzame woningen waarin bewoners comfortabel kunnen wonen, nu en in de toekomst.”

“In samenwerking met onze partners en opdrachtgever Parteon hebben we mooie en kwalitatief goede woningen kunnen bouwen. Met minimale opleverpunten hebben we de eindstreep gehaald en de woningen succesvol opgeleverd. Het zijn duurzame woningen waarin bewoners comfortabel kunnen wonen, nu en in de toekomst.”

Bewoners betrokken bij de plannen

Voordat de bouw startte, zijn de bewoners betrokken bij de bouwplannen en is er intensief samengewerkt met de bewonerscommissie en de gemeente. Zo is er samen met de bewoners onder andere voor gekozen om het aanzien van de wijk herkenbaar te houden. Projectleider Jeroen de Roo van Parteon is blij met het resultaat: “Samen met Bébouw Midreth en KVDK Architecten is het ons gelukt om deze specifieke wens tot uiting te brengen. Heel mooi dat ik hier ook persoonlijk een steentje aan heb mogen bijdragen”. Daarnaast is Parteon vooraf ook in gesprek gegaan met omwonenden. Zij gaven aan de overlast te willen beperken. De bewoners zagen met name op tegen de trillingen die de bouw zou veroorzaken. Daarom is ervoor gekozen om gebruik te maken van een nieuw, trillingsarm palensysteem voor de fundering. Hierdoor zijn de (hei)palen zonder overlast van trillingen en geluid in de wijk aangebracht. Een goede start van de bouw!

De bewonerscommissie zegt over het project: “We zijn erg blij met het resultaat. De samenwerking met Parteon en de gemeente is intensief, productief en langdurig geweest. We hopen dat de bewoners zich thuis gaan voelen in de buurt en mee willen werken aan de gezelligheid en leefbaarheid in de wijk.” Omdat de bewonerscommissie een grote rol heeft gespeeld, was de eer aan hen om het jaartal 2020 in het metselwerk te onthullen. Dit is het jaartal waarin de bouw van de nieuwe woningen is begonnen. Precies 100 jaar na het jaartal dat vóór de sloop in het metselwerk stond.

 

Energiezuinig, comfortabel en betaalbaar wonen

Het Blok bestaat nu uit 88 energiezuinige 3- en 4 kamerwoningen. De woningen zijn allemaal voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en goede isolatie. Bewoners verbruiken zo minder energie en compenseren de energie die wel verbruikt wordt. Daarnaast zorgen de duurzaamheidsmaatregelen ervoor dat de woningen comfortabel zijn om in te wonen. Wethouder Wonen Harrie van der Laan: “De woningen zien er prachtig uit. Complimenten voor het geweldige ontwerp. Daarnaast ben ik enthousiast over energiezuinigheid van de woningen
waardoor bewoners besparen op hun energierekening. Parteon levert op die manier een bijdrage aan het terugdringen van energiearmoede.”

Na een lange periode van voorbereiden en bouwen worden alle woningen weer bewoond en komt de wijk weer tot leven