icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 april 2022

Oplevering 34 sociale huurwoningen het Blok in Krommenie

Op dinsdag 26 april zijn 34 sociale huurwoningen in fase 1 van project het Blok opgeleverd aan Parteon. Ralf Dressel, directeur van Bébouw Midreth, overhandigde in bijzijn van de bewonerscommissie, de symbolische sleutel aan Harry Platte, bestuurder Parteon, en Monique Kwaak, manager Vastgoed Parteon.

Nieuwbouw met aandacht voor het verleden

Binnen het Blok zijn oude woningen vanwege hun slechte technische staat gesloopt. Hiervoor in de plaats komt energiezuinige nieuwbouw. Het plan voor de 88 nieuwbouwwoningen is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen Parteon, de bewonerscommissie, gemeente Zaanstad, KDVK architecten en Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming. Dit heeft ervoor gezorgd dat de nieuwbouw past binnen de cultuurhistorische waarde van de wijk. Het eigentijdse ontwerp van de woningen sluit aan op het karakter van de omgeving. Verfraaiing van het metselwerk, maar bijvoorbeeld ook details zoals de kleur van de voordeur doen recht aan de oude woningen van corporaties Patrimonium en de Volkswoning.

“In een tijd waarbij de energieprijzen steeds hoger worden, zijn we blij dat we begin mei 34 energiezuinige en comfortabele woningen opleveren aan nieuwe bewoners! Heel fijn voor de huurders en zo dragen we bij aan het goed omgaan met de aarde”, aldus Harry Platte.

“We zijn er trots op dat we met dit plan energiezuinige en comfortabele woningen hebben gerealiseerd voor de huurders van Parteon. Kwalitatief hoogwaardige nieuwbouwwoningen die passen bij de cultuurhistorische waarde van de wijk”, aldus Ralf Dressel.

Planning bouw

Volgende week ontvangen de nieuwe bewoners van de 34 woningen in fase 1 de sleutels. Een aantal oud-bewoners keren terug en betrekken één van de nieuwbouwwoningen in de wijk.

De bouw van de tweede fase, bestaande uit 54 woningen, is in volle gang. De eerste contouren van deze woningen, zoals de fundering en eerste muren zijn inmiddels zichtbaar.