icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 oktober 2013

Op Buuren Maarssen: Officieel geopend door minister

Minister S. Blok (VVD) van wonen, wethouder K. Wiersema (VVD)  en burgemeester in 't Veld van gemeente Stichtse Vecht hebben in Maarssen op 16 oktober de luxe nieuwbouwwijk Op Buuren geopend. Als 'cadeau' werd een waterpomp aan de wijk aangeboden. De opening werd bijgewoond door een grote groep bewoners, kinderen uit de wijk en besturend Stichtse Vecht.

Voor minister Blok was de unieke nieuwe wijk - waarin op bijzondere wijze werd samengewerkt tussen overheid en private partijen - reden om een bezoek te brengen aan de opening en samen met burgemeester van 't Veld de symbolische opening voor zijn rekening te nemen.

DSM-fabriek

Op de plek van de voormalig DSM-fabriek is een wijk gebouwd van bijna zevenhonderd woningen, vooral in het duurdere segment. Op Buuren bestaat uit drie delen. Op Buuren Dorp en de meer landelijke gebieden Park en Buiten. In de wijk langs De Vecht is veel water.

 

Voor de bouw is het terrein afgegraven en de fabrieksgrond schoongemaakt. Volgens minister Blok is de wijk een voorbeeld hoe vervuilde grond het best gesaneerd en hergebruikt kan worden. "Je maakt je eigen stad of dorp natuurlijk mooier door dat soort 'rotte kiezen' om te bouwen tot mooie woonruimte. Je zorgt dat er huizen bijkomen."

Aandeel

Er zijn verschillende VolkerWessels ondernemingen betrokken geweest bij de ontwikkeling en realisatie van Op Buuren. Het aandeel van Bébouw Midreth zat in de realisatie van De Poortwachtershof, De Heerenhoeve, De LandHeeren, De RegentenOrangerie, Exoot (Op Buuren Buiten), Sluyswachtershof, twee bruggen (Op Buuren Dorp) en nog in ontwikkeling Vechthaven (Op Buuren Park).