icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 juli 2014

Leger des Heils Utrecht: Feestelijke opening opvanglocatie Adelante

Op woensdagmiddag 2 juli heeft burgemeester Jan van Zanen het nieuwe gebouw van het Leger des Heils aan de Royaards van den Hamkade in Utrecht officieel geopend. In het pand zijn een sociaal pension en een buurtsteunpunt 'Bij Bosshardt' gevestigd.

De opening ging van start met swingende drums, toespraken van Jan Jans (directeur Leger des Heils, Midden Nederland) en burgemeester Jan van Zanen. Jan van Zanen opende met de nieuwe bewoners het gebouw door middel van het hijsen van de vlag. Terwijl de vlag van het Leger des Heils werd gehesen, gingen ballonnen de lucht in en bij het bereiken van de top, maakte het afschieten van confetti het feest compleet.

Aansluitend was er ruimte voor een rondleiding door het nieuwe gebouw of kon er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat worden over een fantastisch project.  Aan de kinderen in de buurt was ook gedacht; zij konden genieten van ijs en poffertjes of zich uitleven op het springkussen.

De naam van de opvanglocatie is 'Adelante'; een Spaanse uitroep voor ‘Kom Binnen’! In bredere zin staat het voor: ‘Kom binnen, ga verder’! De nieuwe opvanglocatie van het Leger des Heils biedt een woonplek aan zesentwintig bewoners. De bewoners van 'Adalante' vinden in het sociaal pension een veilige woonplek, maar ze worden ook gestimuleerd om zelfstandiger te worden. “Je ziet nogal eens, van die deurmatten waar ‘welkom’ op staat. Dit nieuwe pand van het Leger des Heils heeft geen mat nodig om je welkom te weten”, aldus burgemeester Jan van Zanen.

Het gebouw is een ontwerp van Mex Architects en is gerealiseerd door Bébouw Midreth. Met de bouw is in september 2013 gestart. De nieuwe opvanglocatie is in mei 2014 opgeleverd.

Fotograaf: Peter Markesteijn