icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 november 2012

Hoge Woerd Woerden: Fundament appartementen gelegd

Op het braakliggende terrein vlak naast het Kerkplein te Woerden hebben Lilian Verheul, directeur van woningcorporatie GroenWest en Fons Pompe, directeur van aannemer Bébouw Midreth samen met wethouder Bob Duindam symbolisch het fundament gelegd voor het daar te bouwen pand. GroenWest wil in het nieuwe gebouw tijdelijke huisvesting bieden aan mensen die op korte termijn woonruimte nodig hebben. Daarbij denkt men aan mensen die door een scheiding op straat komen te staan, van wie door brand de eigen woning onbewoonbaar is geworden, of mensen die in Woerden werk hebben gevonden maar hiervoor ver moeten reizen.

Vertraging

De bouw had al eerder dit jaar van start zullen gaan, maar het faillissement van de oorspronkelijke aannemer gooide hierbij roet in het eten. Met Bébouw Midreth kan GroenWest nu alsnog beginnen met de bouw. Het zorgvuldig onderzoek van de historische grond waarop gebouwd gaat worden, leverde in de periode daarvoor een mooie vondst op. Het gaat om een vroeg middeleeuws zwaard uit de achtste eeuw na Christus. De heipalen zijn vanwege het historische karakter ook geboord op plaatsen waar geen historische resten lagen. Het gebouw zal opgesierd worden met een informatiebord over de vondst en de historische betekenis van deze locatie.

Tijdelijke huisvesting

In totaal komen er tweeëntwintig een- en tweepersoonsappartementen in het gebouw. Zij zullen gemeubileerd worden verhuurd voor maximaal 6 maanden. Het gebouw zal het "gat" naast het Kerkplein invullen en zo de bebouwing rondom het plein compleet maken. Het door Van Schagen Architekten ontworpen gebouw heeft in totaal drie verdiepingen en de architectuur sluit aan bij de reeds gerealiseerde nieuwbouw rondom het Kerkplein en de historische bebouwing in het centrum van Woerden.

Woerden Hoge Woerd_001
Foto: Ulco Wesselink. v.l.n.r. Fons Pompe, wethouder Duindam en Lilian Verheul leggen het symbolisch fundament.