icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 december 2019

GroenWest en Bébouw Midreth starten met bouw 58 huurwoningen in Poortrijk Leeuwesteyn

Op 2 december hebben wethouder Diepeveen van gemeente Utrecht, directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest) en directeur Fons Pompe (Bébouw Midreth) de start van de bouw van plan Poortrijk gemarkeerd door het onthullen van het bouwbord op de bouwlocatie. In plan Poortrijk in Leeuwesteyn worden 58 huurwoningen in de sociale huursector gerealiseerd. “Het liegt er niet om hoeveel woningen GroenWest bouwt”, aldus wethouder Diepeveen.

Duurzame, noodzakelijke aanvulling op woningaanbod

Het nieuwbouwproject Poortrijk - een verwijzing naar de mooie entreepoort en de ‘rijke’ architectuur - bestaat uit 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector. Verdooren: “We zien dat in Utrecht de druk op de woningmarkt groot is. Woningzoekenden moeten soms lang wachten op een woning. Daarom zetten we de komende jaren vol in op nieuwbouw. Recent leverden we in Leidsche Rijn Leeuwesteyn 4a al 21 woningen op en in Vleuten nog eens 14. En eind november zijn we gestart met de oplevering van 49 woningen in de nieuwe wijk Haarzicht in Vleuten. De 58 duurzame, hoogwaardige huurwoningen die we hier gaan bouwen zijn niet alleen een prachtige en noodzakelijke aanvulling op ons woningaanbod. Het bevordert tegelijkertijd ook de doorstroming in onze bestaande woningvoorraad.”

De woningen worden gebouwd door Bébouw Midreth, een Koninklijke VolkerWessels onderneming. Bébouw Midreth won samen met Klunder Architecten de tender die GroenWest had uitgeschreven voor de ontwikkeling van Leeuwesteyn 12A in Utrecht. Fons Pompe, directeur Bébouw Midreth: ‘Het stedenbouwkundig plan van Leeuwesteyn heeft ons voor de uitdaging gesteld om aantrekkelijke architectuur te ontwerpen binnen de budgettaire kaders van GroenWest. We zijn er trots op dat we met ons plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen aan de woningportefeuille van GroenWest mogen toevoegen en hiermee bijdragen aan de ambities van GroenWest voor een gevarieerde, duurzame en betaalbare woningvoorraad’.

Poortrijk klaar voor de toekomst

In het ontwerp van het plan zijn de duurzaamheidseisen van GroenWest verwerkt. Zo voldoen de woningen aan de eisen van BENG1, waarbij een duurzame wijze van ventilatie en isolatie wordt nagestreefd. De woningen wekken ook energie op door middel van PV-panelen. De gehele wijk Leeuwesteyn is gasvrij. De woningen van Poortrijk worden verwarmd door middel van warmtepompen.

 

Planning

Naar verwachting neemt de bouwtijd ongeveer een jaar in beslag en worden de eerste woningen begin 2021 opgeleverd. De toewijzing verloopt via WoningNet en start deze maand.