icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 november 2022

Bouwgroep Petroleumhaven en Bébouw Midreth tekenen voor de bouw van 41 startersappartementen in Den Haag

Bouwgroep Petroleumhaven en Bébouw Midreth hebben op 22 november de raamovereenkomst ondertekend voor de bouw van 41 appartementen en een commerciële ruimte in Petroleumhaven-Oost in Den Haag.

Appartementen voor starters

Vereniging bouwgroep Petroleumhaven heeft een optie op kavel D in Petroleumhaven en de leden van de bouwgroep zijn gezamenlijk opdrachtgever voor het project. Petroleumhaven-Oost kavel D maakt deel uit van “ik bouw betaalbaar in Den Haag”. Na de selectie van Bébouw Midreth als bouwteampartner zijn gezamenlijk met de procesbegeleider De Regie b.v. en de leden keuzes gemaakt over onder meer de architect, het ontwerp van het gebouw, woningindelingen, gevelopties en afwerking van het gebouw. Architectenbureau FORMHET is gekozen als architect en is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Gemeentelijk initiatief

Het project is een initiatief van de gemeente Den Haag. De gemeente heeft een aantal bijzondere maatregelen genomen om starters op de koopmarkt in staat te stellen hun eerste woning te kopen. Zo wordt de grond in erfpacht uitgegeven en biedt de gemeente de kopers via een bijzondere constructie de mogelijkheid om een starterslening af te sluiten om het gat tussen hun maximale leencapaciteit en de VON-prijs van hun appartement te kunnen overbruggen. De kopers verplichten zich hun appartement de eerste drie jaar zelf te bewonen.

Wonen aan het water

De kavel in Petroleumhaven-Oost (Laak) ligt aan het water en vlak bij de Haagse binnenstad. Door ook andere zelfbouwprojecten verandert Petroleumhaven de komende jaren in een hip woon-werkgebied met jachthaven en horeca. De kavel voor starters op de koopwoningenmarkt biedt plek aan een gebouw met maximaal 41 appartementen en bedrijfsruimte in de plint.

Energieneutraal en comfortabel

Het nieuwe gebouw bestaat uit negen woonlagen en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. De twee-, drie- en vierkamerappartementen zijn niet alleen gasloos, maar bovendien energieneutraal, onder meer door extra isolatie, warmtepompen en pv-panelen. De kopers wonen straks comfortabel met lage energielasten. In verband met de hogere geluidsbelasting op delen van het gebouw zijn hiervoor voorzieningen opgenomen in de gevel.

Planning

Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, start naar verwachting medio 2023 met de bouw.

Procesbegeleiding

De bouwgroep wordt in het gehele proces begeleid door een vooraf door de gemeente en de bouwgroep geselecteerde procesbegeleider. De Regie begeleidt de bouwgroep en behartigt de belangen in gesprekken met aannemer, architect en andere betrokken partijen. 
Er is nog een aantal appartementen beschikbaar. Inschrijven hiervoor kan via www.ikbouwindenhaag.nl.