icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 maart 2018

Bouw nieuwe fase Aan de Braassem gestart: 87 woningen aan het water

Wethouder Yvonne Peters van gemeente Kaag & Braassem heeft op 7 maart samen met toekomstige bewoners door het slaan van de eerste symbolische paal, het startsein gegeven voor de bouw van 87 woningen in fase 2 en fase 2A in deelgebied Opdreef.  Fase 2 wordt ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed (een Koninklijke VolkerWessels onderneming) en fase 2A is een ontwikkeling van Bouwmaatschappij Verwelius.

Centraal in het Groene Hart

‘Aan de Braassem’ kent een gevarieerd woningaanbod van sociale huurwoningen tot rijwoningen en twee-onder-een kapwoningen in het koopsegment. Prachtig gelegen aan het Braassemermeer en centraal gelegen in Het Groene Hart. Door de gunstige ligging bij de A4 zijn Schiphol, Leiden en Den Haag zeer snel te bereiken. Het waterrijke karakter van de wijk zorgt ervoor dat veel woningen met hun tuin grenzen aan het water. Een bootje aanleggen in de achtertuin behoort dus tot de mogelijkheden. 'Aan de Braassem' is een ontwikkeling van uiteindelijk twaalfhonderd woningen.

Fase 1

In fase 1 van ‘Aan de Braassem’ deelplan Opdreef zijn op dit moment drieëndertig woningen in aanbouw. Van deze rijwoningen en twee-onder-een kapwoningen is een aantal Energienotanul. Deze woningen wekken grotendeels zelf hun energie op. Dit zorgt voor bijna geen energielasten. De woningen in fase 1 worden vanaf eind maart opgeleverd.  

Verkoop

De verkoop van nieuw aanbod 'Aan de Braassem' is in voorbereiding. De verwachting is dat de verkoop van de volgende zesentwintig woningen start in het tweede kwartaal. In deze fase, 2B, worden tevens veertien huurwoningen gebouwd voor MeerWonen.

Bouw

De woonwijk ‘Aan de Braassem’ wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerking tussen de gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van fase 2 en fase 2A is in handen van respectievelijk Koninklijke VolkerWessels onderneming Bébouw Midreth uit Mijdrecht en Bouwmaatschappij Verwelius uit Huizen.