icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 februari 2022

Bouw 20 sociale huurappartementen Aan de Braassem van start

Dat Kaag en Braassem tot de koplopers in de regio behoort wat huizen bouwen betreft, wordt vandaag nog eens kracht bijgezet. Vandaag is de eerste paal geslagen voor weer een nieuw project, de bouw van 20 sociale huurappartementen. Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, realiseert de appartementen in opdracht van MeerWonen.

Voor meerdere typen huishoudens

Het drie woonlagen tellende appartementencomplex is onderdeel van project Aan de Braassem, tussen het Noordeinde en het Braassemermeer. MeerWonen richt zich hiermee op uitbreiding van mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Er komen 2- en 3-kamerappartementen, in omvang variërend van 44 tot 89 m2 grondoppervlak, zodat ze aantrekkelijk zijn voor verschillende typen huishoudens. Om de woningen met voorrang aan te kunnen bieden aan inwoners uit de gemeente, die liefst ook nog een sociale huurwoning achterlaten, wordt lokaal maatwerk toegepast. Ook wil de corporatie graag twee naast elkaar gelegen woningen bestemmen voor een zorgbehoevende en diens mantelzorger.

Duurzaam bouwen

Door te kiezen voor duurzame toepassingen zoals zonnepanelen op het dak, lucht-warmtepompen, vloerverwarming en drievoudig geïsoleerd glas, krijgen de huurders straks een energie neutrale woning.. Ook de productiemethode, volgens het Plus2Appartementen concept, is duurzamer dan gebruikelijk, omdat bijna alle elementen in de fabriek worden voorgefabriceerd en op de bouwplaats worden gemonteerd. Dit zorgt voor minder materiaalverlies en minder transportbewegingen. Rondom de woningen is aandacht voor het milieu door vogelkasten te plaatsen en door de buitenbergingen te voorzien van een mos-sedumdak.

Planning

De gekozen bouwmethode is gunstig voor de doorlooptijd. Als er niks tegenzit, kunnen de woningen rond de zomer al worden opgeleverd . Eind februari/begin maart worden de woningen voor verhuur aangeboden via het regionale platform www.hureninhollandrijnland.nl.