icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 juli 2022

Bouw 20 koopwoningen Mijzijde 76a Kamerik in zicht

Op de voormalige scholenlocatie van de Wijde Blik aan de Mijzijde 76a verschijnt straks een appartementengebouw met 20 koopwoningen. Woensdag 29 juni zetten directeur Ralf Dressel (Bébouw Midreth) en wethouder Arjan Noorthoek (gemeente Woerden) hun handtekening onder de koop-/realisatieovereenkomst. Het gaat om 10 appartementen met prijzen tussen € 225.000,- en € 246.000,- en 10 appartementen met prijzen tussen € 342.000,- en € 695.000,-. De verkoop van de appartementen is ook op 29 juni van start gegaan.

Eind vorig jaar won Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, met het plan ‘Weidse Weelde Kamerik’ de selectie voor woningbouw op één van de voormalige locaties van basisschool De Wijde Blik. Enkele belangrijke kwaliteiten van het plan waren de architectuur, de goede oplossing voor het parkeren en een goede mix van goedkope, betaalbare en duurdere appartementen. Afgelopen halfjaar is het plan verder uitgewerkt. Ook de buitenruimte is daarin meegenomen. De plannen zijn dit voorjaar gepresenteerd aan de omwonenden.

Directeur Ralf Dressel: “In plan Weidse Weelde realiseren we duurzame en kwalitatief hoogwaardige appartementen, geschikt voor diverse doelgroepen. Wij zijn er trots op hiermee bij te dragen aan een gevarieerd, duurzaam woningaanbod in Kamerik.”

Wethouder Arjan Noorthoek (ruimtelijke ontwikkeling): “De Weidse Weelde is het eerste project dat gerealiseerd gaat worden op de voormalige scholenlocaties. Belangrijk voor Kamerik, want er is veel behoefte aan deze woningen. Vooral starters- en seniorenwoningen zijn bijzonder in trek. Ik ben dan ook blij dat de bouw nu straks echt van start kan.”

“In plan Weidse Weelde realiseren we duurzame en kwalitatief hoogwaardige appartementen, geschikt voor diverse doelgroepen. Wij zijn er trots op hiermee bij te dragen aan een gevarieerd, duurzaam woningaanbod in Kamerik.”