icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 april 2023

Bouw 20 koopappartementen Kamerik gestart

Op de voormalige scholenlocatie aan de Mijzijde 76a is gestart met de bouw van het appartementengebouw Weidse Weelde. Donderdag 13 april sloegen wethouder Arjan Noorthoek (gemeente Woerden), directeur Paul Krijnen (Bébouw Midreth) en één van de kopers de symbolische ‘eerste’ paaltjes.

Plan Weidse Weelde bestaat uit een kleinschalig, duurzaam appartementengebouw met 20 appartementen in diverse prijsklassen, van starterswoningen tot duurdere woningen die bijvoorbeeld ook geschikt zijn voor senioren. Het appartementengebouw wordt gerealiseerd met duurzame materialen zoals gerecycled beton en FSC hout in de gevel. Het dak is gevuld met PV panelen met een sedumsysteem om regenwater te bufferen. Een sedumdak heeft daarnaast ook een verkoelende werking.

Wethouder Arjan Noorthoek (ruimtelijke ontwikkeling): “Weidse Weelde is het eerste project dat gerealiseerd gaat worden op de voormalige scholenlocaties. Belangrijk voor Kamerik, want er is veel behoefte aan deze woningen. Vooral starters- en seniorenwoningen zijn bijzonder in trek. Ik ben dan ook blij dat de bouw nu echt van start gaat.”

Directeur Paul Krijnen: “In plan Weidse Weelde realiseren we duurzame en kwalitatief hoogwaardige appartementen, geschikt voor diverse doelgroepen. Fijn dat we hiermee kunnen bijdragen aan een gevarieerd, duurzaam woningaanbod in Kamerik.”


Het gebouw is een ontwerp van Just Architects. Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie.Naar verwachting worden de appartementen in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.
Er zijn nog 2 riante vierkamer appartementen beschikbaar. (www.weidseweeldekamerik.nl).