icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 maart 2014

Beethove Utrecht: Damwandkuip en heiwerk gerealiseerd

Eind november is Bébouw Midreth gestart met de bouw van 14 woningen, een supermarkt en een parkeerkelder, betreffende het project Beethove te Utrecht. Het project ligt aan de straten Händelstraat, Franz Schubertstraat en Johan Winnubstlaan.

Utrecht Beethove_010

Gelinjectielaag

Inmiddels zijn de damwandkuip en het heiwerk gerealiseerd. Momenteel wordt er gestart met het aanbrengen van een gelinjectielaag in de bodem, enkele meters onder de te realiseren keldervloer.

 

Deze gellaag wordt door middel van 4.500 slangetjes in de bodem gebracht. Deze vormt, na uitharding, de waterkerende laag, waarop vervolgens de parkeerkelder gebouwd kan worden.

 

De initiatiefnemers van het nieuwbouwproject zijn Konincks Händelstraat Utrecht en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, de Architect van het project is Architectenbureau van Manen uit Noordwijk.