icon-arrow-right
HomeNieuws Bébouw Midreth levert 38 energiezuinige, sociale huurwoningen op aan GroenWest

Bébouw Midreth levert 38 energiezuinige, sociale huurwoningen op aan GroenWest

Actueel

Op 21 maart is de oplevering van 38 sociale huurwoningen in Vinkeveld in Vinkeveen feestelijk gevierd.  Karin Verdooren van GroenWest verrichtte samen met wethouder David Moolenburgh van de gemeente De Ronde Venen de feestelijke handeling.

Duurzaam en energiezuinig

In het plan Vinkeveld worden tweehonderd woningen gebouwd, zowel koop als huur. Bébouw Midreth, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, heeft in opdracht van GroenWest achtendertig sociale huurwoningen gebouwd. De eerste twee blokken woningen zijn half februari opgeleverd. Deze week volgen de laatste twee blokken. Kenmerkend voor de sfeervolle jaren ‘30 woningen is dat zij duurzaam en energiezuinig worden. Zo worden er naast goede isolatie van de gevel en het driedubbelglas ook zonnepanelen aangebracht.

oplevering 2a.jpg

De achtendertig woningen zijn een mooie uitbreiding op de sociale huurwoningen in De Ronde Venen. Bovendien zijn zij duurzaam en energiezuinig. Dit zorgt voor lagere woonlasten voor de bewoners. Zo blijft betaalbaar wonen, ook op langere termijn, bereikbaar”, aldus Karin Verdooren (directeur-bestuurder GroenWest). Ook wethouder Moolenburgh is blij met de oplevering van de sociale huurwoningen in Vinkeveld. “Het is belangrijk om betaalbaar te kunnen wonen in De Ronde Venen. Daarom hecht de gemeente veel waarde aan de bouw van sociale huurwoningen.  Bovendien zijn de woningen duurzaam en energiezuinig en daarmee toekomstbestendig. Inmiddels worden er steeds meer woningen opgeleverd en kunnen er al veel mensen prettig wonen. De voltooiing van Vinkeveld nadert en daar ben ik erg trots op”, aldus wethouder David Moolenburgh. 

In het voorjaar 2016 is de aanbesteding van het project gestart. Na een zorgvuldig beoordelingsproces heeft GroenWest gekozen voor het plan van Bébouw Midreth. Het plan is een ontwerp van Korbee van der Kroft Architecten uit Noordwijk. In december 2016 ondertekenden partijen de Design & Build overeenkomst. In juni 2017 is met de bouw gestart.

+