icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 mei 2019

Bébouw Midreth en Koolstof Vastgoed ondertekenen overeenkomst voor 2e fase Merenpark in Maarssen.

Bébouw Midreth en Koolstof Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van de 2e fase van Merenpark in Maarssen. Op 9 mei werd de aannemingsovereenkomst ondertekend.

koopwoningen Dorus

Merenpark fase 2

In Merenpark fase 2 op het terrein van zorglocatie Merenhoef worden 14 grondgebonden, levensloopbestendige koopwoningen en 12 huurappartementen gerealiseerd..

De appartementen en woningen in Merenpark zijn uniek gelegen, met de rivier de Vecht in de achtertuin, het groen van park Vechtenstein in de buurt en het stadscentrum van Utrecht op nog geen half uur rijden.

 

De 14 woningen (Dorus) zijn in april in verkoop gegaan. De start van de bouw van de woningen is gepland in het vierde kwartaal van 2019.

Merenhoef

Het terrein van woonzorglocatie Merenhoef in Maarssen wordt herontwikkeld en gerevitaliseerd. Het bestaande verpleeghuis en 32 aanleunwoningen worden gerenoveerd en er worden 48 nieuwe appartementen (zowel koop-, vrije sector huur als sociale huur), 14 grondgebonden levensloopbestendige koopwoningen en zo’n 2.000 m2 ondersteunde voorzieningen gerealiseerd.

De huurders en kopers van de woningen in het gebied kunnen, indien gewenst, gebruik maken van de voorzieningen van het zorgcentrum. Het nieuw te bouwen servicecentrum van het zorgcomplex, met een restaurant, ontvangstruimte, vergaderruimte en ruimte voor dag-verzorging, krijgt een belangrijke wijkfunctie. Eerstelijns zorg is beschikbaar in de nieuw te bouwen dokterspost en apotheek. 

 

In fase 1 is de bouw van het servicecentrum, inclusief de daarboven gelegen 14 koopappartementen in volle gang. Het hoogste punt van het gebouw is inmiddels bereikt. Daarnaast omvat fase 1 de realisatie van de apotheek en huisartsenpost en de bovengelegen 16 huurappartementen. De apotheek en huisartsenpost zijn onlangs casco opgeleverd. De renovatie van het verpleeghuis is in uitvoering. De 7e t/m 3e verdieping zijn inmiddels opgeleverd aan het Leger des Heils.

De herontwikkeling en revitalisatie van woonzorglocatie Merenhoef is een ontwikkeling van Koolstof Vastgoed uit Woerden. Bébouw Midreth uit Mijdrecht, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, is verantwoordelijk voor de realisatie.