icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 november 2023

Bébouw Midreth en G&S Bouw starten met bouw HOTA: 250 woningen voor studenten en starters

Op 1 november is gestart met de bouw van project HOTA. HOTA wordt dé dynamische en creatieve gemeenschap voor HKU-studenten en starters in Utrecht. Het inspirerende gebouw, de verrassende binnentuin, maar vooral de gebruikers en bewoners maken straks van de ‘Home of the Artists’ een bruisend bolwerk.

Vanaf het voorjaar 2024 zal de komst van de creatieve nieuwe bewoners ook al rondom de bouwplaats zichtbaar worden. Onder startende kunstenaars is door Cazas Wonen een prijsvraag uitgeschreven om het lange bouwhek met kunst te verfraaien. De oplevering van HOTA is in 2026; tegen die tijd wordt bekend gemaakt hoe de woningen worden aangeboden.

In HOTA, gebouwd door Bébouw Midreth en G&S Bouw, beiden onderdeel van VolkerWessels, komen ‘kunststudenten in wording’ vlak naast het Cultuurcluster Berlijnplein te wonen. In de punt van het gebouw komt een ontmoetingsruimte. Samen met bewoners wordt deze ruimte verder ingericht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een wasbar, filmcafé, studieruimte of keuken en eethoek. In de binnentuin ontmoeten de bewoners elkaar aan dé Langste Tafel van Utrecht.

HOTA is het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen SSH, HKU, Gemeente Utrecht, Cazas Wonen en Bébouw Midreth/G&S Bouw. Cazas Wonen heeft opdracht gegeven voor de bouw van 250 woningen voor studenten en woonstarters. Het gebouw is ontworpen door KCAP en Studio Nuy en van Noort.