icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 juni 2018

Bébouw Midreth en gemeente Purmerend ondertekenen overeenkomst voor realisatie van ca. 150 woningen op Kop West

Op 6 juni hebben Bébouw Midreth, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, en de gemeente Purmerend tijdens de PROVADA, de jaarlijkse vastgoedbeurs in de RAI, de koopovereenkomst ondertekend voor de realisatie van plan De Open Veste in Kop West in Purmerend. 

Bébouw Midreth heeft samen met OZ Architects, RRog Stedenbouw en Landschap, De Wijde Blik en Bouwinvest de tender voor de ontwikkeling van veld F, Kop West in Purmerend gewonnen.

 

Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: ‘Met onze partners hebben wij vol enthousiasme aan de uitwerking van het plan De Open Veste gewerkt. We zijn er trots op dat we met ons plan voor deze plek  de gemeentelijke ambities op het gebied van stedelijke ontwikkeling, architectuur en woningbouw mogen waarmaken.’

 

Wethouder Hans Krieger is erg blij met de keuze voor Bébouw Midreth: ‘Het is een prachtig plan dat geheel aansluit bij onze ideeën om in Kop West gevarieerd en betaalbaar wonen aan te kunnen bieden. De unieke ligging op loopafstand van ons centrum en de bijzondere architectuur zullen deze liefst 150 woningen ongetwijfeld tot een groot succes maken.’

De Open Veste Purmerend.jpg

De Open Veste

De Open Veste is als het ware een moderne veste; een ommuurd wijkje met ongeveer 150 woningen en één grote binnentuin, met open verbindingen naar de omliggende wijken en omgeven door water en groen. In De Open Veste komt een grote mix van woningen, typologieën en categorieën. Er worden grondgebonden en gestapelde koop- en huurwoningen gerealiseerd en er is ruimte voor woningen op basis van Mede opdrachtgeverschap. In de plint van het gebouw komen mogelijk voorzieningen zoals horeca. Het parkeren is opgelost in een half verdiepte parkeergarage. In de binnentuin staat een klein bouwvolume met een kas, die de voetgangersentree naar de parkeergarage vormt.

Kop West

Kop West is een nieuwe woonwijk van circa 700 woningen die grenst aan het centrum van Purmerend. Er is een grote variatie aan woningen, van zowel huur- als koopappartementen, grondgebonden woningen en zelfbouwkavels. Het plan bestaat uit 11 verschillende bouwvelden, waarvan de Open Veste (bouwveld F) er een van is. Kijk voor meer informatie op www.kopwest.nl.

Planning

Nu de koopovereenkomst voor de grond is ondertekend, kunnen Bébouw Midreth en haar partners starten met de verdere uitwerking van het plan tot een definitief ontwerp. Rekening houdend met de voorbereidingen en procedures zal naar verwachting in medio tweede helft van 2019 de eerste paal de grond in gaan. De Open Veste zal dan naar verwachting eind 2020/begin 2021 klaar zijn voor de toekomstige bewoners.