icon-arrow-right
HomeProjecten Stadsbaken Spui-Lamgroen

Stadsbaken Spui-Lamgroen

Den Haag

Op het plein van het Spui en Lamgroen heeft Boele & van Eesteren i.c.m. Bébouw Midreth een woontoren gerealiseerd dat als 'stadsbaken' wordt gezien en daarmee, historisch gezien, de toegang van de binnenstad vormt. Het Stadsbaken Spui-Lamgroen is een woontoren van 15 verdiepingen met 72 appartementen, een commerciële plint en een garage.

Met de bouw van dit complex wordt de herontwikkeling van de wijk afgerond. De garage biedt tweeënzeventig parkeerplekken voor de huurders van de appartementen. De woningen vallen in het vrije sector huursegment met een huur tot 900 euro per maand. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Inbo uit Amsterdam.

Aanwinst voor het stadssilhouet

De woontoren is in zijn architectuur alzijdig ontworpen, met een markante ranke paraboolvormige top. Een aanwinst voor het stadssilhouet. Het ontwerp voor de woontoren aan het Spui heeft drie hoofdonderdelen: de plint, het middendeel en de top. Elk onderdeel kenmerkt zich door een eigen programma en heeft architectonische betekenis in het grotere geheel. Naar boven verjongt het gebouw met een compositie van terrassen. Een stedelijke plint zorgt dat het gebouw ingebed wordt in het bestaande stedelijke beeld. De appartementen variëren in grootte van ca. 80 m² tot 123 m². De totale omvang van het project is circa 12.000 m2.

Feiten & cijfers

 • Status
  Gerealiseerd
 • Opdrachtgever
  Boele & van Eesteren plan- en projectontwikkeling - Rijswijk l Syntrus Achmea Vastgoed - Amsterdam
 • Architect
  Architectenbureau Inbo - Amsterdam
 • Uitvoering
  Bouwteam (in combinatie met Boele & van Eesteren)
 • Jaar oplevering
  April 2015
 • Projectcategorieën
  Woningbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Stadsbaken Spui-Lamgroen Den haag: Schilderwerkzaamheden thema wand

In het weekend van 28 en 29 september 2013 is in overleg met Boele & Van Eesteren de schutting op het plein van het...

Stadsbaken Spui-Lamgroen Den haag: Officiële start bouw

Op de hoek van het Spui-Lamgroen - midden in het centrum van Den Haag - is door Boele & Van Eesteren een markant gebouw...

+