HomeProjecten Schetsblok

Schetsblok

Amsterdam

Samen met KondorWessels Vastgoed was Bébouw Midreth in bouwteamverband betrokken bij CPO project Schetsblok aan de Westlandgracht in Amsterdam. Het appartementencomplex heeft zes verdiepingen en biedt ruimte aan 25 luxe koopappartementen.

 

CPO

De appartementen zijn volgens het CPO-principe (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) verkocht. De appartementen werden in eerste instantie casco aangeboden (dus geen binnenwanden), maar de kopers konden het appartement volledig laten afbouwen door Bébouw Midreth of mochten na oplevering zelf de afbouw realiseren, waarbij Bébouw Midreth, onder bepaalde voorwaarden, alle instortvoorzieningen meenam tijdens de bouw.

 

In tegenstelling tot traditionele bouwprojecten kregen alle kopers de mogelijkheid om samen met de architect een indeling te bepalen, hetgeen ertoe leidt dat ieder appartement uniek is. De kopers konden, onder toeziend oog van de architect, zelf de gevelindeling wijzigen en balkons toevoegen en uitbreiden van 2 mtot maar liefst 8,5 m2.

 

Het ontwerp

Karakteristiek aan het ontwerp is de composiet gevel elementen in combinatie met strekmetalen geveldelen en aluminium kozijnen. In het souterain bevinden zich de kelderboxen en een parkeerlift waar dertien voertuigen geparkeerd kunnen worden. De appartementen op de begane grond en eerste verdieping zijn samengevoegd tot maisonnette-appartementen en op de zesde verdieping bevinden zich twee penthouses.

 

Op dit project werd een nieuw innovatief balkonsysteem toegepast dat nog niet eerder was vertoond. Het betreft hier een ophangsysteem waarbij de balkons pas als laatste worden opgehangen aan de gevel, zodat het balkon niet in de weg hangt voor de steigers en bevuiling van balkons tevens wordt voorkomen.

In september 2016 is met de bouw gestart. De appartementen zijn in november 2017 opgeleverd.

 

Feiten & cijfers

 • Status
  Gerealiseerd
 • Opdrachtgever
  Kondor Wessels Vastgoed
 • Architect
  ANA Architecten
 • Start bouw
  September 2016
 • Oplevering
  November 2017
 • Projectcategorieën
  Woningbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Het SchetsBlok wint BNA architectuurprijs 2019 in categorie Particuliere woonbeleving

Actueel

Het SchetsBlok is uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar 2019 in de categorie particuliere woonbeleving. De jury prijst de mooie...

Het Schetsblok genomineerd voor 'Beste gebouw van het jaar 2019'

Actueel

Het SchetsBlok is één van de negen gebouwen die in aanmerking komt voor de publieksprijs 'BNA Beste gebouw van...

+