icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Schetsblok

Samen met KondorWessels Vastgoed was Bébouw Midreth in bouwteamverband betrokken bij CPO project Schetsblok aan de Westlandgracht in Amsterdam. Het appartementencomplex heeft zes verdiepingen en biedt ruimte aan 25 luxe koopappartementen.  

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Kondor Wessels Vastgoed
Architect
ANA Architecten
Start bouw
September 2016
Oplevering
November 2017

CPO

De appartementen zijn volgens het CPO-principe (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) verkocht. De appartementen werden in eerste instantie casco aangeboden (dus geen binnenwanden), maar de kopers konden het appartement volledig laten afbouwen door Bébouw Midreth of mochten na oplevering zelf de afbouw realiseren, waarbij Bébouw Midreth, onder bepaalde voorwaarden, alle instortvoorzieningen meenam tijdens de bouw.

In tegenstelling tot traditionele bouwprojecten kregen alle kopers de mogelijkheid om samen met de architect een indeling te bepalen, hetgeen ertoe leidt dat ieder appartement uniek is. De kopers konden, onder toeziend oog van de architect, zelf de gevelindeling wijzigen en balkons toevoegen en uitbreiden van 2 mtot maar liefst 8,5 m2.

 

Het ontwerp

Karakteristiek aan het ontwerp is de composiet gevel elementen in combinatie met strekmetalen geveldelen en aluminium kozijnen. In het souterain bevinden zich de kelderboxen en een parkeerlift waar dertien voertuigen geparkeerd kunnen worden. De appartementen op de begane grond en eerste verdieping zijn samengevoegd tot maisonnette-appartementen en op de zesde verdieping bevinden zich twee penthouses.

Op dit project werd een nieuw innovatief balkonsysteem toegepast dat nog niet eerder was vertoond. Het betreft hier een ophangsysteem waarbij de balkons pas als laatste worden opgehangen aan de gevel, zodat het balkon niet in de weg hangt voor de steigers en bevuiling van balkons tevens wordt voorkomen.

In september 2016 is met de bouw gestart. De appartementen zijn in november 2017 opgeleverd.