icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Breukelen

Overweer

Bébouw Midreth heeft samen met zusterbedrijf Boele & van Eesteren het project Buitenplaats Overweer in Breukelen gerealiseerd.

Status
Voltooid
Marktsegment
Appartementen
Opdrachtgever
CV Overweer
Architect
Arcas Architect l Inbo Architecten
Uitvoering
Bouwteam
Jaar oplevering
2012

Bij het ontwerp van Buitenplaats Overweer is sterk gekeken naar de inrichting van de oude buitenplaatsen zoals men die nu nog langs de Vecht tegenkomt. Er is dan ook een zogenaamd "Vechts ensemble" ontstaan; een woonplan waarin verschillende gebouwen gesitueerd zijn in een gemeenschappelijk groene setting. De afzonderlijke gebouwen sluiten weliswaar qua stijl op elkaar aan, maar hebben ieder hun eigen identiteit en uitstraling. 

Het plan bestaat uit een achttal gebouwen waarin veertig luxe appartementen zijn gerealiseerd. Op het parkachtige terrein, dat aan de wegzijde door een tuinmuur met hekwerken wordt afgesloten, is ook een haven aangelegd waar bewoners kleine sloepen kunnen afmeren. De eerste paal is medio 2010 geslagen. Het project is halverwege 2012 opgeleverd.