icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Zoetermeer

MyOwnHome - Asseliershof

In Asseliershof, in de wijk Palenstein in Zoetermeer heeft Bébouw Midreth 21 MyOwnHome woningen ontwikkeld en gerealiseerd. Plan Asseliershof aan het Alkemadehof is ruim en groen opgezet en geeft de wijk Palenstein extra kwaliteit.

Status
Gerealiseerd
Architect
Groosman
Jaar oplevering
2018

Nul-op-de-meter

De 21 eengezinswoningen zijn zeer energiezuinig. Alle eengezinswoningen zijn Nul-op-de-meter (NOM) woningen. Een NOM-woning is een woning, die onder andere, door een zeer goede isolatie, een zeer lage warmtevraag heeft. De woningen wekken door middel van o.a. zonnepanelen, balansventilatie met warmteterugwinning en een luchtwarmtepomp voldoende duurzame energie op om bij gemiddelde klimaatomstandigheden en gemiddeld gebruik volledig in de energiebehoefte van de gebruikers te voorzien. De bewoners hebben hierdoor nagenoeg geen energielasten.

 

 

MyOwnHome woonconfigurator

De kopers hebben zelf  kunnen meedenken over de indeling, grootte en uitstraling van hun nieuwe woning. Met de woningconfigurator van MyOwnHome konden de toekomstige bewoners hun woning zelf ontwerpen. Ook de inrichting van de openbare ruimte in Asseliershof is in samenspraak met de kopers vormgegeven.

 

Eind december 2017 is gestart met de bouw. De woningen zijn in november 2018 opgeleverd.