icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amstelveen

Molenstaete

In Amstelveen is een appartementengebouw gerealiseerd met 5 appartementen verdeeld over drie bouwlagen in de vrije huursector. Het gebouw is voorzien van een ondergrondse parkeergarage.

Opdrachtgever
Solas Vastgoed
Architect
Sendvd Architecture Almere
Omvang
5 luxe appartementen, 83 m2 tot 173 m2 (penthouse)
Start bouw
Voorjaar 2016
Oplevering
Juli 2017

In december 2015 is het oude pand gesloopt en in het voorjaar 2016 is begonnen met de bouw van het nieuwe gebouw. De appartementen zijn in juli 2017 opgeleverd aan de opdrachtgever met minimale opleveringspunten. Gebouw Molenstaete aan de Amsterdamseweg in Amstelveen ligt in een bestaande woonwijk aan een druk kruispunt. De omwonenden zijn voorafgaand aan de start bouw geïnformeerd over het verkeersplan, de bouwplaatsinrichting en te verwachten werkzaamheden. Communicatie in een vroeg stadium creëert begrip bij betrokkenen. Ook tijdens de bouwperiode zijn de omwonenden intensief geïnformeerd.

Siersteen

In de gevel van het te slopen pand zat een siersteen met de 'Madonna van Eeuwigdurende Bijstand'. Op initiatief van de buurtbewoners is deze steen van de sloop gered.

De steen met de 'Madonna van Eeuwigdurende Bijstand' in de witte gevel was voor de buurtbewoners decennialang een geliefd en markant oriëntatiepunt. De steen past in de katholieke geschiedenis van de wijk Patrimonium, die deels door de katholieke woningbouwcorporatie 'Sint Joseph' werd ontwikkeld. De complexen zijn tegenwoordig eigendom van Eigen Haard.

Bewonerscommissie 'Rond de Vijverlaan' van Eigen Haard, wijkplatform Patrimonium en bewoners van de Molenweg hebben zich samen met de gemeente en Bébouw Midreth hard gemaakt voor het redden van de 'Madonna van de Molenweg'. Het is het voornemen van de initiatiefnemers om de steen te herplaatsen in de buurt.