HomeProjecten Molenstaete

Molenstaete

Amstelveen

In Amstelveen is een appartementengebouw gerealiseerd met 5 appartementen verdeeld over drie bouwlagen in de vrije huursector. Het gebouw is voorzien van een ondergrondse parkeergarage.

In december 2015 is het oude pand gesloopt en in het voorjaar 2016 is begonnen met de bouw van het nieuwe gebouw. De appartementen zijn in juli 2017 opgeleverd aan de opdrachtgever met minimale opleveringspunten. Gebouw Molenstaete aan de Amsterdamseweg in Amstelveen ligt in een bestaande woonwijk aan een druk kruispunt. De omwonenden zijn voorafgaand aan de start bouw geïnformeerd over het verkeersplan, de bouwplaatsinrichting en te verwachten werkzaamheden. Communicatie in een vroeg stadium creëert begrip bij betrokkenen. Ook tijdens de bouwperiode zijn de omwonenden intensief geïnformeerd.

Siersteen

In de gevel van het te slopen pand zat een siersteen met de 'Madonna van Eeuwigdurende Bijstand'. Op initiatief van de buurtbewoners is deze steen van de sloop gered.

De steen met de 'Madonna van Eeuwigdurende Bijstand' in de witte gevel was voor de buurtbewoners decennialang een geliefd en markant oriëntatiepunt. De steen past in de katholieke geschiedenis van de wijk Patrimonium, die deels door de katholieke woningbouwcorporatie 'Sint Joseph' werd ontwikkeld. De complexen zijn tegenwoordig eigendom van Eigen Haard.

Bewonerscommissie 'Rond de Vijverlaan' van Eigen Haard, wijkplatform Patrimonium en bewoners van de Molenweg hebben zich samen met de gemeente en Bébouw Midreth hard gemaakt voor het redden van de 'Madonna van de Molenweg'. Het is het voornemen van de initiatiefnemers om de steen te herplaatsen in de buurt.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Solas Vastgoed
 • Architect
  Sendvd Architecture Almere
 • Omvang
  5 luxe appartementen, 83 m2 tot 173 m2 (penthouse)
 • Start bouw
  Voorjaar 2016
 • Oplevering
  Juli 2017
 • Projectcategorieën
  Woningbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Feestelijke start bouw Molenstaete Amstelveen

Actueel

Wethouder Herbert Raat heeft vrijdagmiddag 17 juni de ‘feestelijke’ paal geslagen voor complex Molenstaete in...

+