icon-arrow-right
HomeProjecten Dierenasiel

Dierenasiel

Harmelen

Bébouw Midreth is in maart 2012 gestart met de bouwwerkzaamheden van het Dierencentrum en heeft het project in december 2012 opgeleverd. Het dierencentrum  aan de Reijerscopse Overgang te Harmelen bestaat uit een dierenasiel, een dierenartsenpraktijk en een afdeling van het Universitair Diergeneeskundig Opleidingsinstituut. Er is door de initiatiefnemers ruim 7 jaar aan de plannen gewerkt.

Duurzaam

Het complex is uitgerust met een WKO-installatie, zonnepanelen en een groen dak, zodat het dierencentrum een minimale CO2 uitstoot ten gevolge van het energieverbruik van de installaties. Daarnaast zijn alleen duurzame materialen gebruik.

Dolblij met 'modelasiel' Algemeen Dagblad, 29 december 2012

 

Uitgesproken blij zijn de vrijwilligers van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. dat ze deze week van asiel Singelspoor naar het gloednieuwe dierenasiel aan de Groenendaal in Harmelen konden verhuizen. "Iedereen stond wel even met z´n ogen te knipperen", grijnst Piet Willemse." Maar het meest blij ben ik toch wel voor de dieren. Een kooi is echt niet leuk. Ze krijgen hier veel meer ruimte tot hun beschikking en kunnen veel beter socialiseren. Ook met al die extra ruimte zijn we nog steeds geen wegbrengstation voor dieren. Met dit onderkomen zijn we helemaal gelukkig."

Feiten & cijfers

 • Status
  Voltooid
 • Marktsegment
  Dierenasiel
 • Opdrachtgever
  Been Beheer
 • Architect
  Helder Architecten
 • Uitvoering
  Bouwteam
 • Jaar oplevering
  2012
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Dierencentrum Harmelen: Vrijwilligers dolblij met 'modelasiel'

Uitgesproken blij zijn de vrijwilligers van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. dat ze deze week van asiel...

Dierencentrum Harmelen: Veel animo voor zonnepanelen

Zoveel mogelijk daken van woningen en bedrijven voorzien van zonnepanelen. Dat heeft samenwerkingsverband Mijn Groene Hart...

Dierencentrum Harmelen: Hoogste punt viering

Een feestelijke bijeenkomst voor de medewerkers van Dierenasiel Harmelen en de bouwers van Bébouw Midreth. Het...

+