icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Harmelen

Dierenasiel

Bébouw Midreth is in maart 2012 gestart met de bouwwerkzaamheden van het Dierencentrum en heeft het project in december 2012 opgeleverd. Het dierencentrum  aan de Reijerscopse Overgang te Harmelen bestaat uit een dierenasiel, een dierenartsenpraktijk en een afdeling van het Universitair Diergeneeskundig Opleidingsinstituut. Er is door de initiatiefnemers ruim 7 jaar aan de plannen gewerkt.

Status
Voltooid
Marktsegment
Dierenasiel
Opdrachtgever
Been Beheer
Architect
Helder Architecten
Uitvoering
Bouwteam
Jaar oplevering
2012

Duurzaam

Het complex is uitgerust met een WKO-installatie, zonnepanelen en een groen dak, zodat het dierencentrum een minimale CO2 uitstoot ten gevolge van het energieverbruik van de installaties heeft. Daarnaast zijn alleen duurzame materialen gebruikt.

Dolblij met 'modelasiel' Algemeen Dagblad, 29 december 2012

Uitgesproken blij zijn de vrijwilligers van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. dat ze deze week van asiel Singelspoor naar het gloednieuwe dierenasiel aan de Groenendaal in Harmelen konden verhuizen. "Iedereen stond wel even met z´n ogen te knipperen", grijnst Piet Willemse." Maar het meest blij ben ik toch wel voor de dieren. Een kooi is echt niet leuk. Ze krijgen hier veel meer ruimte tot hun beschikking en kunnen veel beter socialiseren. Ook met al die extra ruimte zijn we nog steeds geen wegbrengstation voor dieren. Met dit onderkomen zijn we helemaal gelukkig."