icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Delft

DelftsHart

Bébouw Midreth heeft in project DelftsHart in Harnaschpolder Delft 131 woningen gerealiseerd. De woningen zijn een ontwerp van Ibelings van Tilburg Architecten. De deelplannen Delftshart, Nieuw Geluk en Gelukkig Slot zijn gerealiseerd in de periode 2014/2019. Het project is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder bestaande uit AM en VolkerWessels Vastgoed.

Status
Gerealiseerd
Marktsegment
Woningen
Opdrachtgever
AM/VolkerWessels Vastgoed
Architect
Ibelings van Tilburg Architecten - Rotterdam
Uitvoering
Bouwteam
Jaar oplevering
2014 - 2019

Project

Harnaschpolder Delft is een grootschalige uitleglocatie bij de stad Delft. Nieuw gegraven poldersloten zijn gesitueerd aan de tuinzijde van de woningen. Hierdoor ontstaan wooneilanden. Door de woningen te groeperen rond een centrale ruimte ontstaat een hofachtige sfeer.

Uitgangspunt is een gezamenlijke openbare ruimte met groen, die omgeven door woningen in het midden van elk eiland komt te liggen. De bebouwing rond de centrale groene ruimte verspringt zodanig dat het binnengebied als het ware ‘omarmd' wordt door de woningen, hierdoor ontstaat een enigszins besloten collectieve verblijfsplek.