icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 november 2018

Woonzorgcentrum Zonnehuis Theresia officieel geopend

Op donderdag 1 november is het nieuwe Zonnehuis Theresia in Ouderkerk aan de Amstel officieel geopend. Mevrouw Joyce Langenacker, burgemeester van Ouder-Amstel, heeft samen met een bewoner van het verpleeghuis de openingshandeling verricht.

Opening 1 november 2018 Zonnehuis Ouderkerk

Aan de Theresiastraat in Ouderkerk aan de Amstel is een nieuw Zonnehuis gerealiseerd met zorgfaciliteiten voor vijfenveertig bewoners en onder meer dagbesteding voor ouderen uit de omgeving. Naast het Zonnehuis zijn er nog tweeënzestig zorgappartementen in de vrije huursector gerealiseerd. De gebouwen zijn in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd.

Een eeuw ouderenzorg

Al in 1925 werd in dit deel van Ouderkerk voor de oude bewoners uit de omgeving een woonvoorziening geopend, Huize Amstelrust, na de oorlog omgedoopt tot Theresia Rustoord. In de tachtiger jaren maakte het imposante gebouw plaats voor het ‘bejaardentehuis' zoals de inwoners van Ouderkerk dat sindsdien kennen. Ouderen die thuis zorg nodig hadden konden bovendien rekenen op de wijkzusters. Met het nieuwe Zonnehuis Theresia is er ook in de toekomst voor ouderen uit Ouder-Amstel en omgeving goede zorg.

 

In Zonnehuis Theresia wonen ouderen met dementie in woongroepen. Dit heet ‘kleinschalig wonen’. Zeven of acht bewoners delen een woning met een huiskamer, keuken en balkon. Er zijn zes woningen in Zonnehuis Theresia voor totaal zo’n 45 mensen. Op de begane grond is een gezellige tuinzaal waar men bijvoorbeeld koffie kan drinken. Ook zijn hier dagactiviteiten voor ouderen met dementie uit Ouderkerk en omgeving.

 

Ontwikkeling en realisatie

Bébouw Midreth, ZorgID, Zonnehuisgroep Amstelland en Bouwinvest Healthcare Fund hebben de gebouwen in nauwe samenwerking met de gemeente Ouder-Amstel en belanghebbenden ontwikkeld. Bébouw Midreth was bovendien verantwoordelijk voor de realisatie van het project. ZorgID was betrokken als adviseur om het plan te optimaliseren. Bébouw Midreth en ZorgID zijn beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.
Het ontwerp van Zonnehuis Theresia en de zorgappartementen is van architectenbureau Rijnboutt te Amsterdam. De gebouwen zijn aangekocht door Bouwinvest Healthcare Fund.