icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 december 2021

Woonkracht 10 en Bébouw Midreth tekenen voor de realisatie van 20 duurzame huurappartementen in Alblasserdam

Op 9 december hebben Liesbeth Groeneveld, bestuurder van Woonkracht 10, en Ralf Dressel, directeur van Bébouw Midreth, de Design & Build overeenkomst ondertekend voor de bouw van 20 duurzame, sociale huurappartementen in Albasserdam.

Duurzaam en comfortabel wonen

Na realisatie van sporthal Molenzicht aan de Groen van Prinsterenstraat is de kantine van korfbalvereniging CKC verplaatst naar de nieuwe sporthal. Op de vrijgekomen locatie in de wijk Kinderdijk worden 20 sociale huurappartementen gerealiseerd naar het ontwerp van Klunder Architecten. In lijn met de ambitie van Woonkracht 10 en Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, voldoen deze 20 appartementen aan de laatste/hoogste duurzaamheidseisen. De driekamerappartementen zijn extra geïsoleerd en voorzien van balansventilatie en een warmtepomp, zodat de nieuwe bewoners straks comfortabel kunnen wonen. De appartementen worden gebouwd volgens het PlusAppartementen concept van VolkerWessels. De industrialisatie van het bouwproces zorgt voor een voorspelbare kwaliteit, planning en prijs.

Planning

De voorbereiding voor de realisatie van de 20 huurwoningen is al in volle gang. De omgevingsvergunning wordt begin 2022 aangevraagd. Naar verwachting start de bouw rond de zomer van 2022. De oplevering van de woningen staat gepland in het najaar van 2023. Meer informatie over de verhuur wordt later bekend gemaakt.