icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 februari 2012

Woerdens Techniek Talent: Techniekdag HAVO

Niet alleen leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de tweede klassen van het VMBO behoren tot onze doelgroep. Ook de derdeklassers van de HAVO gaan we dit jaar voor het eerst enthousiast maken voor een technische profielkeuze. Op woensdag 28 en vrijdag 30 maart van dit jaar organiseert het WTT een HAVO techniekdag!

Deelnemer in WTT

In de derde klas van de HAVO moet iedere leerling een profielkeuze maken. Een belangrijk moment, ook voor toekomstig werkgevers. Leerlingen die exact kiezen, kunnen later een beroep gaan uitoefenen in de techniek.

 

Maar welke beroepen zijn er dan eigenlijk en welke profielkeuze moet ik daarvoor nu al maken? Dat zijn de vragen waar de leerlingen tijdens deze HAVO Techniekdagen een antwoord op krijgen.

In nauwe samenwerking met de decaan en mentoren van deze derde klassen HAVO Minkema is een programma samengesteld waarbij de leerlingen in de week voorafgaand aan dat keuzemoment een dag kunnen kennismaken met bij het WTT aangesloten bedrijven; eerst les van een bouwbedrijf op school zelf, gevolgd door enkele bedrijfsbezoeken. Niet kunnen kijken bij het bedrijf waar je nu altijd al eens binnen had willen komen? Geen probleem, alle leerlingen maken van elk bedrijfsbezoek een powerpoint presentatie die anderen kunnen bekijken.

 

Wilt u meer weten of meedoen? Neem contact op met Marieke van der Kleij, via info@woerdenstechniektalent.nl of bel 06 22 60 45 00.

 

N.B. Deze eerste editie ziet het WTT als pilot. Volgende jaren kunnen na gebleken succes ook andere klassen uit bijvoorbeeld het VWO of Gymnasium meedoen.