icon-arrow-right
HomeNieuws Woerdens Techniek Talent: Techniekdag HAVO

Woerdens Techniek Talent: Techniekdag HAVO

Actueel

Niet alleen leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de tweede klassen van het VMBO behoren tot onze doelgroep. Ook de derdeklassers van de HAVO gaan we dit jaar voor het eerst enthousiast maken voor een technische profielkeuze. Op woensdag 28 en vrijdag 30 maart van dit jaar organiseert het WTT een HAVO techniekdag!

Deelnemer in WTT

In de derde klas van de HAVO moet iedere leerling een profielkeuze maken. Een belangrijk moment, ook voor toekomstig werkgevers. Leerlingen die exact kiezen, kunnen later een beroep gaan uitoefenen in de techniek.

 

Maar welke beroepen zijn er dan eigenlijk en welke profielkeuze moet ik daarvoor nu al maken? Dat zijn de vragen waar de leerlingen tijdens deze HAVO Techniekdagen een antwoord op krijgen.

In nauwe samenwerking met de decaan en mentoren van deze derde klassen HAVO Minkema is een programma samengesteld waarbij de leerlingen in de week voorafgaand aan dat keuzemoment een dag kunnen kennismaken met bij het WTT aangesloten bedrijven; eerst les van een bouwbedrijf op school zelf, gevolgd door enkele bedrijfsbezoeken. Niet kunnen kijken bij het bedrijf waar je nu altijd al eens binnen had willen komen? Geen probleem, alle leerlingen maken van elk bedrijfsbezoek een powerpoint presentatie die anderen kunnen bekijken.

 

Wilt u meer weten of meedoen? Neem contact op met Marieke van der Kleij, via info@woerdenstechniektalent.nl of bel 06 22 60 45 00.

 

N.B. Deze eerste editie ziet het WTT als pilot. Volgende jaren kunnen na gebleken succes ook andere klassen uit bijvoorbeeld het VWO of Gymnasium meedoen.

Nieuws

Meer nieuws

Woerdens Techniek Talent: Oude tijden herleven in de klas

Actueel

Eerst was daar de oude auto. Toen kwam de boot. En nu is het tijd voor een échte klassieker. In het technieklokaal van...

Woerdens Techniek Talent: Roep om techniekschool

Actueel

Woerdens Techniek Talent breidt verder uit. Bundel alle technieklokalen van Woerdense scholen en breng het geheel onder op een...

Woerdens Techniek Talent: Scholieren proeven aan techniek

Actueel

Metselen, aan auto's sleutelen, fotolijstjes maken en naambordjes lassen. Ruim 2400 leerlingen van basisscholen en middelbare...

+