icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 november 2013

Woerdens Techniek Talent: Techniek Driedaagse is uniek!

Dat de gisteren begonnen Woerdense Techniek Driedaagse een evenement is van formaat, blijkt al bij aankomst. Al op de toegangswegen staan verkeersregelaars. Parkeerwachters wijzen de automobilist een plekje en daarna moet er nog een heel stuk worden gelopen naar de enorme fabriekshal.

Woerden Techniek Talent_003

Het evenement wordt alweer voor de vijfde keer gehouden. Leerlingen kunnen bij 70 bedrijven een mini-workshop volgen, 120 stagiairs leiden de boel in goede banen en de organisatie rekent op een kleine 4000 bezoekers: leerlingen en ouders van alle basisscholen uit Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk.

       

Siemens, dat niet eens in Woerden is  gevestigd, staat er met twee stands. Bij een van die stands kunnen kinderen  energie opwekken uit aardappelen.

Louis Bekker is programmamanager basis- en voortgezet onderwijs bij Siemens. "Dit hier in Woerden is uniek," zegt hij. Volgens hem mag niet worden onderschat hoe belangrijk het is om het slechte imago van de techniek in Nederland te verbeteren. "In Duitsland is het imago al een heel stuk beter. Zwitserland en Finland spannen de kroon; als je daar een technisch diploma hebt, dan ben je echt iemand." Morgenavond kunnen ouders meekomen om te zien wat hun kinderen hebben gemaakt. "Zij zijn de adviseurs van hun kinderen en vinden het belangrijk dat hun kinderen later een baan krijgen. Dan kies je voor techniek."

Bron: AD Woerden (6 november 2013)