icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 maart 2012

Woerdens Techniek Talent: HAVO Techniekdagen 28 en 30 maart

Voor HAVO leerlingen is het vaak niet helder welke beroepsmogelijkheden er zijn in de technische sector. Het profielkeuze moment in de HAVO, willen we als Woerdens Techniek Talent graag ondersteunen met een activiteit om de profielkeuze aan te laten sluiten bij een opleiding in de technische sector. Met het Minkema college starten we dit jaar al een pilot evenement alleen voor de derdeklassers HAVO (5 klassen in totaal). Zij moeten 5 april a.s. definitief een profielkeuze maken en gaan in de week daar aan voorafgaand meedoen aan de HAVO Techniekdagen van het Woerdens Techniek Talent. Hiermee willen we leerlingen enthousiast maken voor een technische profielkeuze en een concreet beeld meegeven van beroepen in de techniek gerealateerd aan een opleiding.

Woerdens Techniek Talent Bedrijven

Op woensdag 28 maart a.s. bezoeken leerlingen de bedrijven D.A.R.E.!!, Verweij Houttechniek en Kromwijk Electrotechniek in Woerden. Op vrijdag 30 maart openen Kiremko B.V. en Van den Pol Electrotechniek hun deuren in Montfoort voor de HAVO klassen. Op deze locaties krijgen ze een rondleiding, interviewen medewerkers en doen een workshop. Daarnaast volgen alle leerlingen een techniekles van Van Hattum en Blankevoort en maken ze een powerpoint presentatie van de bedrijfsbezoeken.

Woerdens Techniek Talent

Stichting Woerdens Techniek Talent is een samenwerkingsverband van bedrijven en onderwijsinstellingen uit Woerden en omgeving en de gemeenten Woerden, Montfoort, en Oudewater. Het doel van Woerdens Techniek Talent is de kinderen op een speelse manier in aanraking te brengen met techniek, om hen ervan bewust te maken dat techniek een essentieel onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven en dat werken in technische beroepen leuk en interessant is. Dit moet er toe leiden dat de kinderen in hun toekomstige opleiding- en beroepskeuze ook een loopbaan in de technische sector overwegen.