icon-arrow-right
HomeNieuws Woerdens Techniek Talent: Driedaagse trekt 2500 kinderen

Woerdens Techniek Talent: Driedaagse trekt 2500 kinderen

Actueel

Veertig basisscholen uit Woerden en omgeving hebben meegedaan een de Techniek driedaagse. Het jaarlijkse evenement laat leerlingen uit groep 7 en 8 in aanraking komen met techniek. De Techniek driedaagse krijgt ondersteuning van VolkerWessels onderneming Bébouw Midreth.

Woerden Techniek Talent_014

Onderwijs

De driedaagse, georganiseerd op 6, 7 en 8 november door Stichting Woerdens Techniek Talent, wordt al voor de 4de keer op rij gehouden. Doel is belangstelling voor techniek en techniekopleidingen te bevorderen.

 

Ook hoopt de organisatie met de driedaagse te bereiken dat onderwijs beter wordt afgestemd op de arbeidsmarkt.

Woerden Techniek Talent_015

Hoog bezoek

Op de laatste dag van de driedaagse bezocht de Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer Robbertsen, de fabriekshallen in Woerden waar de kinderen op verschillende plekken kennis maakte met de techniek. Voorzitter van de stichting Woerdens Techniek Talent en directeur van Bébouw Midreth, Egbert van de Bergh zorgde voor een uitgebreide rondleiding van de delegatie, welke zichtbaar onder de indruk was.

Woerden Techniek Talent_016

Woerdens Techniek Talent

Stichting Woerdens Techniek Talent is een samenwerkingsverband van bedrijven en onderwijsinstellingen uit Woerden en omgeving, de gemeenten Woerden, Montfoort, en Oudewater. Woerdens Techniek Talent wil kinderen op een speelse manier in aanraking brengen met techniek. Zo worden ze zich bewust dat techniek een essentieel onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven.

Nieuws

Meer nieuws

Woerdens Techniek Talent: Driedaagse wordt groter dan ooit

Bij de vijfde editie van de Techniek Driedaagse worden vanaf dinsdag vierduizend leerlingen verwacht. De organisatie probeert...

Woerdens Techniek Talent: Investeren in de vakmensen van de toekomst

Bedrijven uit Woerden en omgeving bundelen krachten om de jeugd voor zich te winnen. Als ondernemers zijn ze in het dagelijks...

+