icon-arrow-right
HomeNieuws Transformatie Ambachtsschool Gouda gestart

Transformatie Ambachtsschool Gouda gestart

Actueel

Op maandag 27 juni is officieel gestart met de transformatie van de voormalige Ambachtsschool aan de Graaf Florisweg in Gouda. In de Ambachtsschool worden 64 appartementen en 4 eengezinswoningen voor de vrije huursector gerealiseerd. Amvest Investment Management is afnemer en zal de woningen toevoegen aan de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Het project is een ontwikkeling van Huys te Voorn Vastgoed. De bouw wordt uitgevoerd door Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming. Voor het ontwerp van de transformatie is Van Ede Architecten verantwoordelijk. Naar verwachting worden de appartementen medio 2017 opgeleverd.

 

 

Medio 2013 is het plan opgevat om de Ambachtsschool (Rijksmonument) te herontwikkelen van de functie school naar wonen. Het nagenoeg symmetrische schoolgebouw bestaat uit drie bouwlagen onder samengestelde schilddaken met overstek. De school is begin jaren '30 ontworpen door de Haagse architect Jos Duijnstee in de stijl van de nieuwe zakelijkheid. Over de restauratie en aanpassing van het Rijksmonument is intensief overleg gevoerd met de Monumentencommissie en de Adviescommissie voor Ruimtelijke kwaliteit. Daarnaast is nauwgezet gekeken naar alle bouwtechnische aspecten, geluid en milieu waaronder de benodigde sanering van het aanwezige asbest in het gebouw.

 

Carlo Andreoli (Huys te Voorn Vastgoed): “We zijn trots dat na een periode van circa 3 jaar intensief te hebben gewerkt aan dit plan er eindelijk gestart kan worden met de transformatie ( bouw)werkzaamheden. Na een periode van ruim 10 jaar leegstand en verval wordt de Ambachtsschool nieuw leven ingeblazen en klaargemaakt voor de toekomst waarmee dit prachtige monumentale pand behouden blijft.”

 

Fons Pompe (Directeur Bébouw Midreth): “Wij zijn er trots op om het monumentale gebouw van de Ambachtsschool te transformeren naar eigentijdse, luxe appartementen en woningen en daarbij de glorie en uitstraling van het gebouw te behouden.”

 

Amvest versterkt met deze acquisitie de beleggingsportefeuille van het ARC Fund in de regio. De groei van het ARC Fund, gericht op duurzame middeldure huurwoningen, wordt met dit project verder ingevuld. Amvest ziet nog veel kansen in de transformatie van bestaand vastgoed naar woningen. Hiermee voorzien zij tevens in een grote maatschappelijke opgave.

Projecten

Alle projecten
+